Jsou muži lepší kuchaři?
Ilustrační foto: ingimage.com

Jsou muži lepší kuchaři?

22. 2. 2018

Doma většinou vaří ženy. Ale když se podíváme do světa profesionální gastronomie, šéfkuchaři jsou zpravidla muži. A takzvanou světovou kuchařskou elitu tvoří také převážně muži. Náhoda? Nebo pro to existuje nějaké vysvětlení?

gastronomie
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Určitě jsou muži lepší a rádi experimentují a vždy se to dá jíst No ale kdo má po nich uklízet ty kopy nádobí. Muž taky rád vaří a vnuk je kuchař,který se tomu profesně už nevěnuje.Je to dřina,jak tady někdo napsal.
Ladislav Vesecký
Ano, jsou.
František Pašingr
Žena vaří podle receptu. Buď z kuchařky nebo od maminky, kdežto muž experimentuje. Málokdy se mi podařilo nějaké jídlo zopakovat. Každé bylo jiné. Až v poslední době jsem si začal psát vlastní recepty, abych je při dalším pokusu stejně pozměnil.
Hana Rypáčková
Mám vnuka skvělého kuchaře v Bellevue, vystřídal toho už dost a baví ho ho to i živí.
Marie Doušová
Nevím jestli jsou lepší muži nebo ženy , ale věřím , že kdo umí ,ten umí a kdo neumí tak se snaží.
Olga Škopánová
Ženy ovšem chybí na vedoucích postech i v jiných oborech než jen v gastronomii to bychom pak mohli říct že pro ženy není politika finančnictví atd. Dosaď si každý sám.
Dana Puchalská
Jednoznačně muži. Vím o čem mluvím. Mám totiž doma pana kuchaře. A prostředí jako je kuchyně patří mezi mužské domény. Ale zase ve studené kuchyni jsou někdy dobré i ženy. Ale já bych to nedělala ani náhodou. Je to šílená dřina a než se propracuje kuchař na vrchol je to dlouhá doba a málokdo to vydrží. Manžel to dělá jenom 50 let. Vyučil se u nejlepších kuchařů té doby a sjezdil s vařečkou hezký kus světa.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%