FOTO: archiv Davida Grbavčice
Je lepší cvičit 5 minut každý den, než 30 minut jednou za týden
10. 2. 2018O přínosech pravidelného cvičení, o rizicích spojených s cvičením a o tom, jak začít a zase rychle neskončit, jsme si povídali s kondičním trenérem Davidem Grbavčicem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Květa Řičánková
15.2.2018 18:54
Na www.seniorum.cz v sekci ZDRAVÍ je velice pěkný 12 dílný videoseriál cvičení pro seniory na všechny části těla.
Josef Janeček
13.2.2018 21:57
Nikdy jsem pravidelně necvičil, protože mě to nebavilo a snad jsem to ani nepotřeboval. Tady jedna diskutující zmiňuje cvičení "Tibeťanů". Vzpomněl jsem si, že před časem mě toto cvičení zaujalo v jednom časopise, jmenovalo se to "5 Tibeťanů". Někam jsem to založil a budu to muset taky najít a začít. Bohužel ani geneticky získaná štíhlost asi není dána napořád a odchází s mladším věkem.
Vladislava Dejmková
13.2.2018 10:04
Díky za dobrý podnět k přemýšlení. Pravidelně denně jsem začala cvičit po úrazu na lyžích v 50-ti letech. Poslední tři roky to docela flákám (z obyčejné lenosti). A zlobím se sama na sebe. Sice denně chodím pěšky do práce a zpět, ale vím, že by to chtělo i jiný druh pohybu.
Věra Lacinová
11.2.2018 20:23
Pohyb je součástí mého života prakticky od batolecího věku.Od tří let lyže a o chvíli později brusle a kolo.Pak gymnastika a jóga.Tak jsem se úspěšně prosportovala do pětašedesátky a nikdy jsem se hýbat nepřestala.Dnes máme dva sibiřské husky a s těmi každý den pobíhám po loukách i lese.Pohyb je fajn!
Soňa Prachfeldová
11.2.2018 09:52
Dělat něco pro své zdraví tělesné i duševní - jsou to spojené nádoby , je důležité a každý dle svých možností. Je nám hned líp !
Dana Hošková
11.2.2018 08:52
Kromě toho, že hodně chodím, ať už sama nebo se psem,jsem se dala před pár lety na taichi, nordic walking a turistiku. Různé skupiny, různí lidé, ale společný koníček. Všude je mi fajn a jsem určitě v lepší kondici, než dřív, kdy na to nebyl (nebo jsem si ho nenašla) čas.
Dana Puchalská
11.2.2018 07:06
Chodit na hromadný tělocvik to je pro mně přímo horror. radši plavu. A ráda chodím pěšky.Kdysi jsem ráda jezdila na kole. Ale to teď není možné.Ale výdrž se cvičením jsem neměla nikdy.
Alena Tollarová
10.2.2018 18:41
Chodím na skupinovou hodinu zdravotního cvičení pro ženy, takové protažení celého těla. A skoro se stydím tam před kolegyněmi přiznat, že cvičím i doma. A po obědě hajdy ven a když některý den musím těch pár kilometrů svižné chůze vynechat, nejsem ve své kůži. Nijak si nefandím, ale jsem na tom teď mnohem lépe než když jsem byla mladší a seděla celé dny na židli v kanceláři a večer byla tak unavená, že jsem se nedokázala k pohybu přinutit. Ano, můj restart souvisí s nemocí a následnou lázeňskou kůrou.
Zorka Horká
10.2.2018 18:05
Pozdrav Slunci, tak začíná můj každý den a pokračuje krátkou sestavou cviků -cca 20-25 minut. To záleží na tempu :-) no a kromě středy chodím každý den na hodinovou lekci. Stídá se j´ga s kondičním cvičením. Dělám to tak už od padesáti let, je to moc fajn. Když někdy výjimečně musím vynechat, chybí mi to.
Marie Seitlová
10.2.2018 16:02
Já chodím cvičit 3x týdně, každé ráno si zacvičím Tibeťany, plavu, a jezdím na kole téměř denně. Pohyb mám ráda
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA