Hrátky s češtinou - jít
Foto: archiv autorky

Hrátky s češtinou - jít

31. 1. 2018
Hrátky s češtinou
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Helčo, děkuji převelice, odpovím e-m, ale později. Párky už došly se mi od Zuzky také moc líbí.
Helenka Vambleki
Aničko, máš pravdu, nejít tam není. Já to několikrát doplňovala a ještě jsem chtěla dát další, ale řekla jsem si dost. Takže mé další úvahy: Jít, nejít, jít můžu, nemůžu - ještě nemůžu, už nemůžu. Jít chci, nechci. Sbohem galánečko, já už musím jíti!
Anna Potůčková
Hm, tak napadlo mně jediné. Po 35 letech jsem minulý týden mluvila s maminkou mé bývalé lásky, která se mně svěřila, že dodnes ji mrzí, že se její syn se mnou rozešel, načež jsem ji řekla, že to tak asi mělo být, i když v té době jsem jiného chlapce už nechtěla. Pozvala mně na návštěvu a já ji odpověděla že jí za pozvání děkuji, ale že kdyby tam byl i její syn, že bych to asi nerozchodila. Takže jít či nejít........? A nejít ti tam Helenko také chybí :-)
Zuzana Pivcová
Pamatuji si ještě z dětství na nějakou rozhlasovou zábavnou scénku, kde se komik jako zákazník ptal: Máte (např.) párky? Odpověď: Ne, došly. A on říká: Když došly, tak tu musí být......Helenko, to byla fuška!!
Helenka Vambleki
Libore, posílám ti ji e-mailem, bylo toho 250 výtisků a je rozdaná.
Libor Farský
Helenko, mě by moc zajímala ta Tvá pokřtěná knížka. Mohu si ji u Tebe objednat?
Libor Farský
No jo, jdu si pro pokárání. Napsal jsem to ještě než jsem dočetl do konce, abych to nezapomněl. Ale "zajdu" tam nemáš...
Libor Farský
Zajímavé jsou také možnosti slovesa jít s předložkami. Třeba přijít, přejít (ona tě přejde chuť!) , předejít, pojít (pošel nám křeček), popojít (sluníčko, popojdi maličko), dojít, zajít a nejvíc se mi líbí rádoby přechodník "zajda" (zajít si na pivo se zajdou).

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%