ilustrační foto: pixabay.com
Prokrastinace a Pražská kavárna
26. 1. 2018
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Rostislav Tobolka
1.6.2018 00:06
pojem Praská kavárna byl jednoznačně zneužit Emanem-Ovaremštěpitelem, protože rozdělený a rozhádaný národ se dá báječně ovládat a manipulovat.
Avšak tvrdím, jen ať nám zakladatele praské kafárny pámbu při životě uchovati ráčí. Jen ať pokračuje, ať si všichni lidi uvědomí jaké svinstvo je populismus. Je zkrátka třeba, aby se ti naši intelektuálové a salonní poltici zvedli z kanclíků a naučili se MLUVIT S OBYČEJNÝMI LIDMI. S lidmi, kterým se vlny prudkých změn přelévají přes hlavy. Dnes už neučí otcové své děti, ale koukají jim na záda. Taky jsem z toho nervózní, ale nepadnu na zadek před tímhle kolotočářem. A vlastně mě, Moraváka, ta praská kavárna uráží - pryč s vječným pragocenrismem! Ať žije Českomoravská kavárna! Teda Českomoravskoslezská kavárna. Nebo Ašskožandovskošluknovskobrněnskoúštěkskomšenskovšetatskohlinskosvrateckojevíčskobučovickobzeneckokravařskoostravskorožnovpodradhošťskovendryňskohrčavská kavárna
Hana Rypáčková
28.1.2018 22:26
Dobře, že jsi to slovo znamenající neodložil do ztracena a napsal článek o PK. V letech 64-68 jsme si my studenti dotyčných kaváren užili /nejvíc Violy/ a debatní kroužky později pokračovaly i v bytech profesorů a lidí, kteří měli co předávat mladé generaci, co se ve škole neučilo...Rozhodně se popíjel čaj nebo trochu vína a nikdo se tam neožíral. Zdá se, že současné kavárny mladých se zaměřují více na hudbu než poezii a debaty o stavu společnosti.
Jiří Libánský
28.1.2018 21:01
Prokrastinace má souvislost pouze tu,že díky ní jsem napsal tento článek, maje na práci důležitější věci. Chtěl bych k článku poznamenat, že to fungovalo tak, že se v Rudém právu objevila zpráva o tom, jak slavnostního zahájení se účastnily stovky nadšených pracujících. Ovšem v kavárně se rozhovořil člověk, který měl na starosti ozvučení celé akce a tak vyšla najevo pravda o dvou autobusech návštěvníků Prahy z Klatov, kteří to měli spojené s návštěvou Karlínského divadla. Já to tady píšu jako člověk, který měl do společnosti dotčených kaváren a klubů přístup a intenzivně se tam vyskytoval. Mohu tedy to jistě popsat pravdivě. Jestli tomu někdo věří a nebo věří nějakým jiným výkladům je jeho věc. Já říkám, že jsou lidé, kteří jsou schopni věřit slovům pana prezidenta víc, než vlastním očím. Účelové zdeformování představy o fenoménu zvaném "Pražská kavárna" je ukázkou, že někteří politici se v zájmu svého mocenského boje jsou ochotni se dopustit čehokoliv.
Jana Šenbergerová
28.1.2018 10:22
Nejdřív jsem odkládala přečtení článku, teď kvůli íčku odkládám úklid společných prostor v našem domě. O prokrastinaci něco vím. To slovo se mi velmi nelíbí, ale ani liknavost mi nezní nijak hezky. "Patřící zítřku" je pro mě naopak velmi optimistické. A konečně jsem si trochu mohla poopravit svůj pohled na pražskou i Pražskou kavárnu. Po pečlivém přečtení článku žádný rozpor v jeho názvu nenacházím. Dík.
Dana Puchalská
28.1.2018 07:05
Je sice pěkné že jsem se dozveděla něco o historii kaváren ,ale přijde mi divné spojovat jí s prokrastinací. To je už něco ale úplně jiného. Vždyt prokrastinace ( odkládání řešení až na poslední chvíli ) a pojem pražská kavárna je podle mně trochu ,,tzv.přes čáru,,. Vždyť prokrastinace je nyní označována za poruchu.to Chcete mi snad říci že ti básníci,spisovatelé a ostatní co do kaváren chodili a stále chodí jsou vlastně budoucí pacienti psychiatrů? To jste se asi trochu upsal. Je to smutné. Připomíná mi to ten hloupý výraz PRAGOCENTRALISMUS. Vždyť jsme tak malá země a dělit lidi na dva tábory tímhle způsobem fakt není Košér. Nepřišlo mi to jako dobrý nápad.
Drahomíra Stínilová
27.1.2018 12:05
Zřejmě příspěvek, který jsem k tomuto článku zanechala, působil naivně. Záměrně jsem vynechala pravý význam současného označení Pražská kavárna. Ale když já se raději ponořím do textu zajímavé knihy, než politického komentáře, který je mi k ničemu. Ne, že by mi to nezajímalo, ale místo nestrannosti novinářů nacházím názory, které jsou poplatné určitým novinám.
Pavel Kozák
27.1.2018 10:05
Dobrý den,čekám kdy se tady začne psát koho máme volit a kdo je dobrý kdo špatný.
Oldřich Čepelka
27.1.2018 08:45
Není ta pražská kavárna jednoduše žumpa a póvl? V tom případě ji lépe definoval už někdo jiný. :-)
Zdenka Jírová
27.1.2018 00:04
Vnímám název Pražská kavárna ve dvojím světle:v tom prvním naprosto souhlasím, že se v pražských kavárnách odehrával kulturní život zejména za 1. republiky a ve druhém světle je tento název nějak zprofanovaný tím, že se v nějaké / nevím už v které/ pražské kavárně sešla skupina politiků, která se veřejně sejít neměla. Bylo to myslím, někdy za Topolánka. Někdo to zveřejnil a postupně se mezi lidmi začalo říkat Pražská kavárna všelijak nežádoucím politikům a podnikatelům. Je to spíš takové pojmenování vzhledem k té tajné schůzce Nevím, jestli mám pravdu, ale od začátku to takhle vnímám. Je to jen pojmenování, ale se skutečnou pražskou kavárnou , kde se scházejí známí umělci, to nemá nic společného.
František Pašingr
26.1.2018 23:29
To co Vy popisujete jako PK je skvělý svět báječných lidí, ale jen do okamžiku, kdy se začnou zajímat o politiku.
Jako si od fotbalisty nenechám poradit jak investovat své peníze, tak mne nezajímá hercův politický názor.
Mohu se s výtvarníkem do krve přít o barevnosti či dokonce kýčovitosti svých fotografií, ale jeho politický názor mne nezajímá.
PK jako zpolitizovaná skupina intelektuálů, kteří se cítí být oprávněni jiným radit v politice je tragické klišé, ale na skutečný cvrkot v pražských kavárnách to asi nebude mít vliv.
Ad prokrastinace. https://2.bp.blogspot.com/-zLkGIGxWFPo/Wf7U2VwJGYI/AAAAAAAABOo/wYZiEdnU2mkE8R7rUQaG-t0gjVxjL3WCACLcBGAs/s1600/prokrastinace.jpg
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA