Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Anna Čípová
12.1.2018 08:47
Děkuji všem, co hádali. Město má název Chrudim a řeka Chrudimka. Zajímavé město s množstvím památek, romantické uličky, krásné procházkové okruhy.Určitě stojí za návštěvu.
Jaroslava Handlová
9.1.2018 21:22
Naďo, zkus ještě jednou všechny indicie, tentokrát se rozhodně mýlíš. Miluše B. i všichni ostatní tipují správně. Mně se to hádá lehce, protože právě to město leží na trase z HB, směr Pardubice... Vícekrát jsem se tam už zastavila.
Naděžda Špásová
9.1.2018 18:50
Přišla jsem pozdě. Pardubice znám, měli jsme tam ředitelství, takže jsem tam jezdila na školení. Jsou moc hezké.
Anna Čípová
9.1.2018 14:55
Ano, řeka a město mají shodný základ slova. Zuzko, původně se řeka jmenovala Kamenice. Paní Blanko, mám k těm vašim končinám citový vztah. Studijní léta jsem strávila v Pardubicích.
Jitka Hašková
9.1.2018 14:27
Našla jsem, kdysi jsem jím projížděla několikrát na blízkou přehradu.
Blanka Macháčková
9.1.2018 13:45
Město se pyšní loutkařskou tradicí. Ale vy ho paní Čípová máte trochu z ruky. Já skoro za humny.
Alena Vávrová
9.1.2018 12:26
Uhodla, ale raději i ověřila, nebyla jsem tam.
Dana Puchalská
9.1.2018 11:33
Myslím že jsem na to přišla. Kamarádka tam léta žila. Je to krásné město. Řeka je tam hezká.
Mirek Hahn
9.1.2018 10:36
Tam jsem byl na vojně :-)
Zuzana Pivcová
9.1.2018 10:09
Našla jsem to díky nápovědě od Ivany. Řeka je odvozená od města (nebo opačně?)
Načíst starší příspěvky