Ilustrační foto: ingimage.com
Správné chválení. Proč je důležité?
4. 1. 2018Umět vyslovit správnou pochvalu ve správné situaci je věda. Příliš časté a přehnané chválení totiž může vyznít pokrytecky a vypočítavě. Nedokázat říct pochvalu nikdy je taky špatné. A tak se v tom většina lidí pořádně plácá.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
5.1.2018 13:59
Chválím jako babička víc než jako maminka.Hodně činností fětí jsem brala jako samozřejmá povinnost, ale hladila jsem dostatečně.Teď se slovy nešetří.Výkřiky" Wau" nad "priceznami" oblečenými jako dospělé mi vyloženě vadí a nechválím, že jim to sluší.
Jana Šenbergerová
4.1.2018 20:02
Jsem pro chválení. Moc se mi líbí, jak chválil dědeček svého vnuka. Výsledek nemusí být vždycky úměrný vynaloženému úsilí, přesto si podle mě pochvalu zaslouží.
Mě doma moc nechválili, takže jsem vyrůstala s pocitem, že nic neumím.
Zuzana Pivcová
4.1.2018 12:02
Vzpomínám, že nás se sestrou maminka vůbec nechválila za známky. Ne, že by nebylo proč, naopak. Ale ona to brala jako samozřejmost. Když ale byla později najednou nějaká známka horší, byla z toho malá tragédie. Přitom naše kamarády pochválila. To nebylo dobré.
Dana Tomanová
4.1.2018 11:58
Ze zasloužené, upřímné pochvaly je radost oboustranná. Stačí jen pár slov.
Libor Farský
4.1.2018 11:35
Vždyť je to s dětmi stejné jako se šťěňaty... A koho mezi námi nepotěší u článku či fotky upřímná, byť stručná pochvala nebo souhvězdíčko *****
Dana Puchalská
4.1.2018 11:31
Chválit ale nepřechválit. A hlavně nemazat med kolem pusy,když ta chvála je jen na oko. To už zavání zkyslým vínem. A to je cesta do pekel,zejména pro citlivé duše a u dětí to platí dvojnásobně.
Věra Ježková
4.1.2018 10:39
Je důležité umět pochválit i chválu přijmout. Chvála u dětí posiluje jejich sebevědomí. Něco o tom vím, v dětství jsem ji téměř nezažila.
Marie Doušová
4.1.2018 09:55
Máte pravdu, pochvala potěší , ale musí být opravdu upřímná. Když víte , že vás někdo chválí jen aby se vám zavděčil , tak vás to většinou naštve. Pak pochvalu berete jako nic neříkající blábol. Přesto chválím , když je za co!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA