ilustrační foto: pixabay.com
Vánoční nákup tenkrát
30. 12. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Lišková
30.12.2017 17:51
Nakupovalo se obtížně, v obchodech moc věcí nebylo. Zase, ale vzpomínám na neskutečnou radost, když se něco podařilo koupit. Třeba mandarinky, nebo banány, nebo obyčejné froté ručníky a utěrky. S kamarádkou jsme si ukazovaly své nákupy, jako nějakou sbírku trofejí. Musela se stát fronta v obchodě a doufat, že se i na nás dostane. Kolekce jsme dostávali v práci od ROH.
Libor Farský
30.12.2017 16:33
Některé cizokrajné druhy ovoce jsem snad až do r.1990 vůbec neznal, třeba kiwi a další neznám dodnes. Ale co, říkám si, někde třeba zase neznají jitrnice. :-)
Jitka Hašková
30.12.2017 16:06
V mém dětství rodiče z práce nenosili žádné vánoční kolekce ani ovoce a jiné věci.
Naděžda Špásová
30.12.2017 15:37
Když jsem vyrůstala, tak toho na stole moc nebylo, ale hlady jsme netrpěli. Už jako rodič si pamatuju na fronty na ovoce, které jsme stáli, ale sortiment byl o poznání lepší. Dneska je toho tolik, že si už můžeme vybírat. O cenách raději nemluvím. Maruško, taky přeji hodně spokojenosti do roku 2018.
Helenka Vambleki
30.12.2017 13:06
Já se přiznám, že mi nějaké předvánoční a vánoční nákupy v paměti nezůstaly. Z ROH manžela pro tři děti tři kolekce, z mého zaměstnání tři tříkilové igelitky plné ovoce-banány, pomeranče, mandarinky, ořechy. Pekla jsem každý rok asi pět druhů a fakt si nevzpomínám, jestli jsem něco úpěnlivě sháněla, protože ve městě je přece jen obchodů více a vždy jsem to, co jsem potřebovala, někde koupila. Ale co si hlavně pamatuju, prodávalo se jen do soboty do 12 hodin.....a kdo něco zapomněl, měl smůlu. První večerka se ve Frýdku Místku otevřela asi někdy v roce 1987
Jitka Hašková
30.12.2017 12:12
I v Praze byl problém sehnat vše na Vánoce. Jezdívala jsem ke kamarádce do Liberce, odkud jsme jezdily do Žitavy před Vánocemi nakupovat hlavně mandle, ty byly málokdy. Musely jsme dávat pozor, abychom omylem nekoupily hořké- ty se u nás tenkrát neprodávaly, nevím, jak je to teď.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA