Ilustrační foto: ingimage.com
Sociální sítě ničí vztahy. Co s tím?
19. 12. 2017Mluví se o tom čím dál více. Hovoří o tom ti, kteří stvořili Facebook a další sociální sítě. Mladá a střední generace je prý už internetem doslova ovládána, tudíž ohrožena na zdraví. Zdá se, že jediná skupina lidí, které internet změnil život k lepšímu, jsou ti dříve narození.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Puchalská
22.12.2017 10:50
Já osobně jsem v počáteční euforii z internetu facebook měla. Ale pak jsem ho zrušila. Bylo to slušně řečeno na hlavu. Ale mám program Skype kde diskutuji se známými a přáteli. A je to paráda. Hlavně si spolu popovídáme aniž bychom měli pocit, že,, prošustrujeme,, půl důchodu. Ale i v pozdějším věku je internet dobrá věc. Ale s rozumem.
Hana Rypáčková
20.12.2017 12:18
Pokud člověk dokáže rozlišit virtuální svět od reality, je to dobré. Myslím, že mnoho lidí je ohroženo, určuje to stav mozku a emocí.
Elena Valeriánová
20.12.2017 07:13
Souhlasím s tímto článkem. Paní Skopanová špatně jste četla. Nepanikaří "jen" starší generace, ale že je něco špatně si uvědomují i sami otcové sociálních sítí. Ale bude to, co platné? Je to varující, ale co s tím? Internet si žije vlastním životem a bohužel i spousta lidí žije jen internetem. Srovnávat tyto technologie a hlavně posedlost FC atd. je přinejmenším scestné.
Zdenka Jírová
20.12.2017 00:45
Je v tom mnoho pravdy, zejména o dětech a mladých lidech. Už nevidíme děti, které si hrají společné hry v parku , na louce, před domem, jako jsme si hrávali my. Sedí doma u počítačů a hrají si jen ve virtuálním světě. Na mne každou chvíli zvonili kamarádi, abych si šla ven hrát nebo později povídat na lavičce v parku. Byla nás tam kupa. To už je jen retro vzpomínka.
Olga Škopánová
19.12.2017 11:02
Myslím že starší generace jen zbytečně panikaří. Spousta vynálezů např. knihtisk film či televize podstatně změnily společnost ale nic hrozného se nestalo
Marie Doušová
19.12.2017 10:29
Článek je poučný a pravdivý , sama zjišťuji, že jsem každý den na počítači a jsem zvědavá co bude nového na i 60. Dříve jsem si na počítači vždy našla co jsem potřebovala a spravovala poštu a banku. Nyní se účastním debat a docela mě to pomáhá dostat se z životních problémů. Věřím, že v mém věku, už to tak nebezpečné není. Občas je potřeba se zamyslet, jak trávit volný čas.
Věra Ježková
19.12.2017 10:20
Myslím, že je to věc osobního rozhodnutí. Internet je dobrý sluha a zlého pána si z něj může udělat každý sám. Já např. nejsem na facebooku ani jiné sociální síti. Pro radost z komunikace mi stačí a velmi vyhovuje tento portál.
Helenka Vambleki
19.12.2017 09:30
Mirku, co bys tím dokázal. Je to vývoj, muselo to přijít a za pár let nebudeme věřit, kam technologie postoupí. Napadá mne jedno sci-fi-je zde hodně fotografů, kteří nedbají na mráz, déšť, mlhu, bláto a jdou si ulovit snímek i za cenu, že je jim zima, zmoknou, uklouznou na blátě, ale jsou šťastní, že ulovili. A možná, že za nějaký čas už nebudeme muset vytáhnout paty z domu, naťukám si, co a kde chci vidět a jedním ťukem prstem budu mít scénu před sebou i se zvuky a vůněmi. Fantazíruju, já vím...ale jak přijímali pokrok naši předkové? Při promítání blížícího se vlaku na filmovém plátně zběsile v panice vybíhali z kina :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA