Ilustrační foto: ingimage.com
Návrat k tradicím aneb „staré časy“ nám mají pořád co říci
3. 12. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
4.12.2017 17:17
Dobrý nápad, všechno takhle pěkně v kostce připomenout. Člověk mnohdy něco z tradice dodržuje, a už vlastně ani nezná prapůvod toho všeho. Díky.
Dana Puchalská
4.12.2017 12:24
Moje matka zase tvrdila že na Štědrý den nesmí viset vyprané prádlo. A dodnes to já osobně dodržuji. A co takové vstávání od štědrovečerního stolu? A nebo dávala na stůl i talíř s fotkou zemřelého. Z toho jsem jako malá měla děsivé sny. Tak jí to otec prostě zakázal a byl klid. Ale vždy jsme měli prostřený stůl s lichým počtem talířů.
Alena Vávrová
3.12.2017 20:01
Také se mi toto "osvěžení paměti" moc líbí a děkuji. V naší rodině se ještě některé zvyky dodržovaly a já si určitě i letos nějakou barborku opatřím z vlastní zahrady.
Jana Šenbergerová
3.12.2017 12:19
Každý rok jsme chodili na Barborky. Letos jsem se rozhodla, že nikde nic řezat nebudu. A ejhle! Cestou jsme dnes dopoledne narazili blízko našeho domu na zlomenou větev sakury. Už ji máme ve váze. Jsem zvědavá, jestli vykvete, když k nám sama "přišla".
Hana Rypáčková
3.12.2017 11:11
Snažím se být starosvětská babička o Adventu a Vánocích...Jelikož vnučky působily ve folklorním souboru, postavičky znám..Moc hezké připomenutí, Zuzko.
Marie Doušová
3.12.2017 10:14
Z dětství si pamatuji , že moje babička nás vždy na štědrý den vzala na zahradu a tam jsme objímali stromy .Vždy říkala "příští rok ponesou ovoce a vám přinesou sílu do dalších dní". Pouštěli jsme v umyvadle s ořechů lodičky se svíčkou. Babičku jsem moc milovala.Byla to upřímná a skromná žena.
Libor Farský
3.12.2017 07:53
Zuzanko, děkuji za pomoc při zaplňování mých mezer ve vzdělání. Budu se tedy už těšit na nějakou Barborku. A Perchtu jsem znal jen jako Bílou paní na panství Rožmberků.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA