Ilustrační foto: pixabay.com
Jak uchovat vánoční hvězdu co nejdéle
29. 11. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Balúchová
29.11.2017 19:46
Vůbec jsem netušila,že tahle květina existuje.Ale kdysi(před 50 roky)jsem chodila s klukem,který miloval květiny a tuhle mi daroval.Láska s ním brzo skončila,ale láska k vánoční hvězdě né.Kupuji si ji každý rok a tu loňskou se mě podařilo uchovat aniž bych se o ni nějak odborně starala.Teď jsem na ni přiklopila krabici a lístky začínají pěkně červenat.Snad se zadaří.
Dana Puchalská
29.11.2017 18:15
Prý jí stačí přikrývat papírovým sáčkem, by si myslela že je noc a pak by měla vykvést. Zkoušela jsem to, ale nic.Vyrostla mi dlouhá, zelená neduživá kytka. Bydlíme v novostavbě a pro větší teplotu v bytě se jí prostě nedaří a nedaří. Umělá nadělá také parádu.
Hana Rypáčková
29.11.2017 16:07
Nemám chladnější místnost a tak ji nemívám. Spokojím se s orchidejemi, vánočním kaktusem a bramboříky.
Jana Šenbergerová
29.11.2017 13:22
Moc pěkná kytka i článek. Pěstování v paneláku už jsem dávno vzdala, nedaří se jí tu. Koupila jsem si malý květináček s umělou, kterou dávám na stůl. Vypadá dobře, ale hlavně vydrží celé vánoce až do nového roku. Pak ji zase hezky schovám. :-)
Jitka Hašková
29.11.2017 11:35
Mám ji od loňska, krásně zelenou, narostlo jí mnoho větviček, je v ložnici, kde mám i méně světla, ale červené listy nemá. Viděla jsem jednou někde na výstavě velikou přes dva metry s červenými listy a byla u ní poznámka, že jí světlo nevadí, není nutné této jedné rostliny dbát na méně světla na podzim. To byla ale výjimka. Schovám si tyto pokyny na později.
Věra Ježková
29.11.2017 10:25
Na to bych si netroufla, vždy nám dost brzy „odešla“. Nedávno jsem slyšela radu, že tu, co máme v bytě, nesmí ofouknout průvan ani vzduch z otevřeného okna, že musí mít stálou teplotu. Tak to letos zkusíme.
Jarmila Komberec Jakubcová
29.11.2017 08:30
Každý rok se snažím si vánoční hvězdu uchovat ale nikdy se mi to nepodařilo. Ale nevzdávám to, letos jsem koupila dvě a zkusím to opět. Nedávno v Izraeli v Nazaretu jsem viděla úžasný červený strom a ona to byla vánoční hvězda. Tak takovou asi nevypěstuji, ale malý keřík by se mi líbil. Vaše rady si vytisknu a příští rok uvidím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA