Foto: autorka
Jaká byla První republika?
1. 12. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
2.12.2017 08:32
Elegance prvorepublikové módy mě odjakživa přitahuje a teď jsem si ji oživil. Dávám na chat i60 krásný odkaz z natáčení Saturnina.
Zdenka Jírová
2.12.2017 00:16
Škoda, že jsem na výstavě nebyla, Vaše fotky jsou moc pěkné. Moji rodiče samozřejmě žili za první republiky, ale každý v jiném prostředí, protože se vzali až v roce 1945. Doma o té době vyprávěli a já ráda poslouchala. Mám ráda i knihy z první republiky a moc se mi líbí seriál Četnické humoresky, které ukazují také něco ze života různých vrstev lidí. Maminka mi vyprávěla i o velké hospodářské krizi ve 30. letech, která zavinila i pád jejího prvního manželství. Určitě to ale byla zajímavá doba.
Elena Valeriánová
1.12.2017 21:43
První republika - taky ji mám zidelizovanou. Ale žít bych chtěla v tu dobu pouze kdybych patřila k těm "nahoře", ti dole nebo spíš ty dole to neměly vůbec lehké. Ale na výstavu bych šla ráda.
Jana Šenbergerová
1.12.2017 16:27
Posuzovat dobu si netroufnu, nezažila jsem ji, ale líbí se mi, jak jste nám ji přiblížila prostřednictvím fotek z výstavy vy.
Hana Rypáčková
1.12.2017 15:12
Bylo to jistě krásné období, dětství mých rodičů.Ale dospělost v poválečné Praze už tak idylická nebyla.Takže babička a děda žili v době mezi světovými válkami víc svůj život než rodiče .Byli klidní, spokojení víc než naši v nesvobodě.
Jarmila Komberec Jakubcová
1.12.2017 13:34
Paní Věro moc krásné, já jsem vždycky přála přenést se v čase do doby První republiky.
Marie Doušová
1.12.2017 11:29
Hezké připomenutí První republiky, moc mě mrzí , že jsem se nemohla na výstavu podívat. Moje sestra ji navštívila a byla potěšena , jak byla výstava perfektně zajištěna.Přivezla mi nějaké foto a ústní povídaní. Moc jí to oslovilo a nadchlo.Vaše fota jsou krásné . Dík.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA