Slovinsko 5 - Lublaň
Foto: autorka a partner

Slovinsko 5 - Lublaň

23. 11. 2017
cestování
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Jani, opět se budu opakovat - škoda toho deštivého počasí. Ale i tak jste si výlet do Lublaně jistě užili a tu polévku na zahřátí bych si také dala. To musela být mňamka :-). Fotky pěkné.
Věra Ježková
Hezké vyprávění i fotky.
Elena Valeriánová
Mám v těchto dnech napilno a tak čtu pokračování až docela pozdě. Počasí vám sice nepřálo, ale zážitky máte určitě krásné. Líbilo se mi, že jste to nevzdali a jeli i do těch hor. Doufám, že se tam všude s íčkem příští rok podíváme.
Alena Vávrová
Ráda jsem si přečetla pokračování o Slovinsku a prohlédla si fotky z Lublaně. Díky, J&P.
Eva Balúchová
Moc ráda si o vaší dovolené přečtu,jenom doufám,že zítra už budete mít hezčí počasí.
Marie Novotná
Je to krásné a zajímavé.Vyprávění i fotky.Děkuji.
Naděžda Špásová
Jano, i přes to počasí jsou ty fotky krásné.
Alena Tollarová
Jano, na všech fotkách mokro a deštníky, tomu tedy říkám pech. Ještě že jste si mohli dopřát ten prohřívací bazén. Jsem zvědavá, jestli u moře bylo dovolenkově mořsky. Doufám, že jo.
Jana Šenbergerová
Libore, naše průvodkyně byla skvělá. Než jsme do Lublaně dojeli, věděli jsme, co se dalo. Horší je to s mou pamětí, přesto mi v ní leccos uvízlo. Navíc nedávno běžel v televizi film o Plečnikovi, takže něco málo jsem si pamatovala i z něho. Pro mě je slovinština pole neorané, stejně jako chorvatština, kterou tam používají také dost často. Jinak je možné domluvit se anglicky. Záleží na tom, na koho narazíš. Posuď sám: kruh - chléb, otrok - dítě, vrt - zahrada, tuji obiskovalci - skupinová vstupenka/lístek. Objevují se tam ale i mezinárodní slova podobně jako v češtině. Já jim nerozuměla, naše průvodkyně češka jazyk znala.
Libor Farský
Děkujeme za prohlídku, Jani. Zajímalo by mne, jestli Slovinci, nebo aspoň Vaše průvodkyně, věděli o práci Josipa Plečnika v Čechách. (Podrobnosti jsou ve Wikipedii). A dále bych rád věděl, jestli si jsou naše jazyky hodně podobné, t.j. jestli si můžeme rozumět i bez světových jazyků. *****

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%