Ilustrační foto: ingimage.com
Mýty o seniorech zbořeny
27. 11. 2017Kdyby si měl vybrat mezi penězi a láskou, chce lásku. K lékaři chodí, jen když je to opravdu nutné. Chce pracovat, má spoustu aktivit. A hlavně neposlouchá dechovku. Tak to prý je takzvaný průměrný současný český senior. Dobré, ne?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Doušová
30.11.2017 15:18
Každý se stane jednou seniorem.Nejlépe je trávit čas v různorodé společnosti !
Jan Krones
29.11.2017 21:05
Jsou do průměru zahrnuti senioři z TV Šlágr? Musí jich být nezanedbatelné množství, když dokážou televizi uživit (viz TV Regina).
Dana Puchalská
28.11.2017 14:46
Znám mladé lidi kteří se chovají hůř než ti co se jim říká s oblibou senior.Protože někdo se už jako senior chová od mládí .Dřív se tomu říkalo stará(ý) mladá(ý).Celý život jsem se pohybovala mezi mladými lidmi i starší generací a bylo to znát. Ráda na to nyní v důchodu vzpomínám. A důchod si umím jaksepatří vychutnat.
Zuzana Pivcová
28.11.2017 08:46
Když jsem si přečetla ten tučně napsaný úvod, už bych nemusela číst dál. K mé obecné charakteristice to stačí.
Marie Novotná
27.11.2017 19:47
Pohybuji se v prostředí,kde věk nehraje ŽÁDNOU roli a jsem spokojená.Berou mne takovou,jaká jsem.A já je též.Mám věk na to,aby mi mohli říkat senior,tak proč se zlobit.Tak to je.Nedělám se mladší a snažím se nebýt starší.Proti věku,není léku.
Věra Ježková
27.11.2017 16:09
Mezi mladými lidmi se nepohybuji, ani mi to nechybí, ale jako seniorka si nepřipadám. Pracovat už nechci, případné slevy pro seniory využívám. Peníze považuji za nutné zlo, k lékařům chodím kvůli průběžné údržbě, dechovku nesnáším, aktivní jsem přiměřeně své povaze.
Libuše Křapová
27.11.2017 13:36
Ano, Elenko, je to tak. V televizi ve zprávách je senior/ka každý člověk přes šedesát, o sedmdesátileté ženě jsem slyšela mluvit jako o stařence. Teď před pár dny byl v TV - nevím, jaká stanice - rozhovor se mužem okolo osm - devadesáti? , mluvilo se špatné zkušenosti z války - a reportérka před vlastním rozhovorem s uznáním pronesla - ještě si to pamatuje. Pán byl naprosto v obraze, mluvil logicky, bez roztřeseného hlasu či zbytečných odmlk. Ale pro moderátorku to byl stařec, který si to "ještě pamatuje"!
Marie Ženatová
27.11.2017 13:22
Také se cítím moc dobře mezi různorodou společností. A úplně nejlépe mezi mladšími dětmi a jejich rodiči - vždy lehce najdeme zajímavé téma k vzájemnému popovídání...
Elena Valeriánová
27.11.2017 11:48
V minulém roce jsem byla pozvána na Den seniorů do našeho pečovatelského domu. Akci byla pořádaná ve spolupráci s obcí. Organizace se ujaly o deset - patnáct let mladší dámy ode mne. Vadilo mi, že s námi jednaly jako bychom všichni byli senilní a nad hrobem. Bylo mi to hodně proti srsti. Nerada chodím na takové akce. Přitom třeba čtení v pečovatelském domě v mém čtenářském kroužku je krásná, oboustranně krásná věc.
Libor Farský
27.11.2017 11:17
No vida. A to jsem si myslel, že jsem asi výjimka, protože jsem se jako učitel na SŠ a VOŠ většinu svého aktivního života pohyboval mezi mladými lidmi.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA