Ilustrační foto: ingimage.com
Jak fungovala manželství dříve a dnes? Ideály se nemění
21. 11. 2017Potkat velkou lásku a společně žít až do smrti. Překonávat společně zlé časy. Tak si představuje svůj život naprostá většina lidí. Že jsou to naivní ideály? Ale ne. Vypovídá to o tom, že základní hodnoty se nemění.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Blanka Macháčková
21.11.2017 19:26
Líbí se mi, že manželství je smlouva. A smlouvy mají dodržovat obě smluvní strany. V případě rozporu je to o kompromisech, dohodách a dodatcích. A to zvládnout je "vysoká škola".
Marie Doušová
21.11.2017 10:36
Stále si myslím , že fungující rodina je základ, ale nevěřím , že když dítě v rodině vidí úctu , lásku a obětavost, že nemůže sejít s cesty.Můžete mu jako malému číst pohádky, věnovat se mu a dokonce být i když je třeba přísná.Chytne se špatné party a hned jsou potíže. Dneska opravdu není lehké děti vychovat k pravdě a lásce k bližnímu. Buď vychováte člověka bázlivého a skromného, který to nebude v tomto světě mít lehké. Nebo vychováte sebevědomého jedince, který bude bezohledný a půjde si za svým cílem.
Dana Tomanová
21.11.2017 09:03
No, to ano...láska, empatie, rodina, to jsou slova, která každý používá, ale mám takový dojem, že málokdo opravdu ví, co ta slova ve skutečnosti znamenají. Když pozoruji děti kolem sebe, i ty odrostlejší, mám obavy, že je bude zajímat asi něco úplně jiného. 90% z nich čučí do mobilu a nebo tabletu (i když jsou ve skupinkách), nekomunikují spolu, nebaví se, jen ťukají a čučí...napadá mne, jak to asi vypadá u nich doma, zda se s nimi rodiče vůbec baví, probírají s nimi běžné věci, jejich den, jejich potřeby, přání, sdílejí s nimi jejich radosti a strosti, vštěpují jim slušné chování, tak, jak by to mělo být... zda se s dětmi jejich rodiče mazlí, projevují si navzájem lásku, důvěru, city...připadá mi, že většina současných dětí není dostatečně citově vybavena, rodiče na ně nemají čas, vydělávají peníze, dělají kariéru, zahlcují děti elektronikou, místo pohádky před spaním jim pohádku pustí v TV a nebo tabletu, nemají čas...dítě něco špatného provede a rodiče za to dávají vinu škole, špatné společnosti. To se mi nelíbí, myslím, že výchova pochází především z rodiny, ta má nějvětší podíl na tom, co se z malého človíčka stane za člověka. Dítě kopíruje své rodiče, svoji rodinu, ať už chce, či ne, nasává okolí. Jak má být vybaveno pro život, pro svoji rodinu, když mu chybí základ? Žije podle reklamy, návodů na šťastný život, podle toho, co je in? Raději se rozvede, nechce nic řešit, nevyhovuje mu to? Pryč s tím, hledá něco lepšího...kde je zodpovědnost, ty tolik opěvované city, důvěra? Mezi lidmi dnes převládá stres, agresivita, sobeckost a hlavně nevychovanost (ve smyslu špatné chování). Uvedu příklad: ze schodů na smíchovském nádraží jde dolů proti mně mladý, vysportovaný frajer, cca 25 let, dojde těsně přede mne (já vpravo nahoru, držím se zábradlí, protože mne bolí koleno) a praví: " uhni, stará kr...o, nebo tě smetu...", nezmohla jsem se v tu chvíli na slovo. Smíchovské schody jsou začarované, stává se mi to tam často, projevují se tak i mladé holky, o ostatních příhodách z cest v MHD ani nemluvím. Vždy, když se mi něco takového stane, myslím na to, z jaké rodiny asi tihle "lidé" pocházejí...co je vede k tomu, že se tak hnusně chovají...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA