FOTO: Luděk Kovář pro Wikimedia Commons
„Svět je krásnej, svět je zlej, hej Jude, věř v něj.“ Magický hlas rebelky dozpíval
15. 11. 2017Letošní první listopadový den, v den svých 75. narozenin, ukončila Marta Kubišová svoji pěveckou kariéru. „Myslím si, že je pravý čas odejít, protože se říká, že v nejlepším se má přestat. Nerada bych, aby mě někdo někdy musel na jevišti litovat a díval se na mě se soucitem,“ uvedla pro média před posledním koncertem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Robert Ležanský
11.1.2019 11:22
Martu Kubišovú a celú vtedajšiu scénu československej pop-music 60-ych rokov som počúval od detstva, a v roku 1989 ma veľmi potešilo, že aj pani Marta sa dočkala satisfakcie a mohla po dlhej a nezmyselnej prestávke pokračovať v kariére a tešiť svojich poslucháčov. O veľkosti jej osobnosti svedčí okrem samotného jej života a názorových postojov tiež jej rozhodnutie v deň svojich 75. narodenín ukončiť spevácku kariéru, čo nie každý umelec dokáže a vystavuje sa potom práve pani Martou spomínanej "ľútosti a súcitu pri vystupovaní na javisku". Dovoľte mi ešte upozorniť na jednu počtársku chybu v článku: v odseku "Druhá" kariéra má byť správne "Ve 47 letech si začala plnit sen..." :)
Marcela Pivcová
21.11.2017 13:51
Písničky paní Marty patří už hodně dlouho k mým oblíbeným a její nahrávky si občas pouštím. Někdy si i některou zazpívám při kytaře - s dětmi ve škole však výjimečně, jsou k nim zatím ještě příliš "malé". Vedle písní máme také obě vztah ke zvířatům a možná i navíc něco podobného v horoskopu ( máme narozeniny ve stejný den, ale rok narození je jiný).
Libor Farský
20.11.2017 12:15
Mám radost, z té milé vzpomínky a hlavně z potěšujících komentářů níže.
Hana Lancová
15.11.2017 19:56
Je to dáma, pevně stojící nohama na zemi. A za to si ji celý život velmi vážím. :o)))
Alena Vávrová
15.11.2017 18:17
Martu K. mám velmi ráda a vážím si jí. Článek o ní na našem portále mne proto potěšil. Díky.
Naděžda Špásová
15.11.2017 16:53
Martu Kubišovou mám ráda, i když si jí denně nepouštím. Ví, že se nemá nic přehánět a pokud si chce ještě něco užít, tak má nejvyšší čas. Je to dáma a jako dáma se zachovala. Přeju jí ještě hodně let pohody a zdraví.
Věra Ježková
15.11.2017 15:50
Trochu jsem se lekla názvu. Že Marta Kubišová ukončila svoji pěveckou kariéru, samozřejmě vím, ale tohle na mě působilo absolutně. Jinak článek velmi vítám: MK byla skvělá už jako mladá zpěvačka a za celý svůj život si zaslouží úctu a obdiv.
Zuzana Pivcová
15.11.2017 13:50
Marty Kubišové si moc vážím. Byla tak charakterní, že mluvila pěkně i o Heleně a Vaškovi jako o "dětech", které ji po vyhazovu chodily navštěvovat a nabízely jí pomoc. O tom bych dost pochybovala. O to horší pak bylo, jak se k ní Vondráčková, dirigovaná svým manželem, později zachovala. Oceňuji i Martinu péči o zvířata, k níž dovedla i svou dceru Kateřinu. Ráda bych ještě podotkla, že Marta Kubišová se po té nucené odmlce ještě dříve než na balkónu Melantrichu objevila na povoleném shromáždění chartistů na Škroupově náměstí.
Jitka Hašková
15.11.2017 13:24
K jejím narozeninám byl v TV na Artu bezvadný životopisný film Marty Kubišové a koncert. Velmi si jí vážím a jsem ráda, že ji článek připomíná. Velmi se mně dotklo, když v Lipníku nad Bečvou nenechali doznít její Modlitbu do konce a ještě tomu člověku, který to pustil hrozí až 15 letý trest.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA