Jak vyzrát na pošmourno a zimu? Přijměme běžný koloběh přírody
Ilustrační foto: pixabay.com

Jak vyzrát na pošmourno a zimu? Přijměme běžný koloběh přírody

9. 11. 2017

Představa pošmourného konce podzimu a blížící se zimy, přestože umějí být i krásné, v mnohých z nás vyvolává chmury, splín, nostalgii. Záměrně neříkám deprese, neboť toto onemocnění je zcela jiné téma. Co s tím? Dá se tato nemalá část roku prožít bez nepříjemností?

zima
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarka Prokopová
Letní horka nad 30 nemusím, dokonce ani u moře ne, na vodu mi stačí naše Otavěnka a pokud na podzim, hlavně v listopadu už dlouho trvají inverze, pak sednu na vlak, dojedu na Kubovu Huť a vylezu na boubínskou rozhlednu. Tam se dobiji sluníčkem a pokochám nádherými výhledy na šumavské vrcholy a hlavně na zasněžené Alpy. Plně všem doporučuji, bohužel včera nám zavřeli vstup na Boubín až do 10.2., tak asi až napřesrok.
Helena Votíková
Mně dny kdy se na nás sluníčko nesměje, vadí. Mám raději, když mi byt prosvětluje sluníčko, než žárovky. A období, kdy se začínám víc přiodívat to taky není ono. S těmi svetry a kabáty uff... Ale nějaký splín z toho nemám, to ne. Jen ať prší a sněží, jaro si to pak vynahradí... Pořád je na co se těšit.
Marie Ženatová
Mám to podobné jako Zuzanka - neustálé horko v létě je už nad moje síly. A proto vítám podzim. I tu práci na zahrádce zvládám daleko líp a také všechny procházky podzimní přírodou jsou v mém věku skutečně nádherné...
Zuzana Pivcová
Nesnáším příliš velké horko a žít neustále v parném létě by bylo nad moje síly. Podzim je pro mě plynulým přechodem k zimě, aby si tělo i mysl zvykly.
Jarmila Komberec Jakubcová
Mám podzim moc ráda, procházky lesem jsou daleko zajímavější než v jiném čase.Chodíme s partou seniorek 3 týdně cca 6-8km s holemi NW. Akci "Jedeme dál" pořádá Totem (naše neziskovka pro seniory) a už jsem se přihlásila na další běh od příštího týdne. My chodíme do přírody za každého počasí, důležité je nezůstávat doma a být s přáteli.Už takto chodím druhým rokem a moc se mi to líbí.
Jana Šenbergerová
Právě pro to, co mnohé děsí, mám podzim a zimu ráda. V tuto dobu víc než kdykoliv jindy vnímám, že všude dobře, ale doma nejlíp. Zrovna dnes mám zalezlický den.
Zorka Horká
Mám to podobně jako paní Věra....není třeba vyzrát. Podzim je uzemnění. Moje lektorka jógy mne v tom podporuje. Vyjádřila se v tom smyslu, že je to naprostá nutnost po létě. Jinak si myslím, že každý čas má své kouzlo, záleží na vnímavosti.
Věra Ježková
Pošmourno mám ráda, chmury a splín ve mně nevyvolává, nostalgie může být někdy příjemná. Zato na jaře – to hledám temné kouty, do nichž bych zalezla před agresivním sluncem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

19%

Vitamíny

20%