Ilustrační foto: pixabay.com
Jak vyzrát na pošmourno a zimu? Přijměme běžný koloběh přírody
9. 11. 2017Představa pošmourného konce podzimu a blížící se zimy, přestože umějí být i krásné, v mnohých z nás vyvolává chmury, splín, nostalgii. Záměrně neříkám deprese, neboť toto onemocnění je zcela jiné téma. Co s tím? Dá se tato nemalá část roku prožít bez nepříjemností?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarka Prokopová
11.11.2017 12:23
Letní horka nad 30 nemusím, dokonce ani u moře ne, na vodu mi stačí naše Otavěnka a pokud na podzim, hlavně v listopadu už dlouho trvají inverze, pak sednu na vlak, dojedu na Kubovu Huť a vylezu na boubínskou rozhlednu. Tam se dobiji sluníčkem a pokochám nádherými výhledy na šumavské vrcholy a hlavně na zasněžené Alpy. Plně všem doporučuji, bohužel včera nám zavřeli vstup na Boubín až do 10.2., tak asi až napřesrok.
Helena Votíková
10.11.2017 08:17
Mně dny kdy se na nás sluníčko nesměje, vadí. Mám raději, když mi byt prosvětluje sluníčko, než žárovky. A období, kdy se začínám víc přiodívat to taky není ono. S těmi svetry a kabáty uff... Ale nějaký splín z toho nemám, to ne. Jen ať prší a sněží, jaro si to pak vynahradí... Pořád je na co se těšit.
Marie Ženatová
10.11.2017 05:12
Mám to podobné jako Zuzanka - neustálé horko v létě je už nad moje síly. A proto vítám podzim. I tu práci na zahrádce zvládám daleko líp a také všechny procházky podzimní přírodou jsou v mém věku skutečně nádherné...
Zuzana Pivcová
9.11.2017 20:38
Nesnáším příliš velké horko a žít neustále v parném létě by bylo nad moje síly. Podzim je pro mě plynulým přechodem k zimě, aby si tělo i mysl zvykly.
Jarmila Komberec Jakubcová
9.11.2017 17:32
Mám podzim moc ráda, procházky lesem jsou daleko zajímavější než v jiném čase.Chodíme s partou seniorek 3 týdně cca 6-8km s holemi NW. Akci "Jedeme dál" pořádá Totem (naše neziskovka pro seniory) a už jsem se přihlásila na další běh od příštího týdne. My chodíme do přírody za každého počasí, důležité je nezůstávat doma a být s přáteli.Už takto chodím druhým rokem a moc se mi to líbí.
Jana Šenbergerová
9.11.2017 16:07
Právě pro to, co mnohé děsí, mám podzim a zimu ráda. V tuto dobu víc než kdykoliv jindy vnímám, že všude dobře, ale doma nejlíp. Zrovna dnes mám zalezlický den.
Zorka Horká
9.11.2017 15:14
Mám to podobně jako paní Věra....není třeba vyzrát. Podzim je uzemnění. Moje lektorka jógy mne v tom podporuje. Vyjádřila se v tom smyslu, že je to naprostá nutnost po létě. Jinak si myslím, že každý čas má své kouzlo, záleží na vnímavosti.
Věra Ježková
9.11.2017 14:34
Pošmourno mám ráda, chmury a splín ve mně nevyvolává, nostalgie může být někdy příjemná. Zato na jaře – to hledám temné kouty, do nichž bych zalezla před agresivním sluncem.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA