Foto: autorka
Dort RED VELVET - můj první pokus
7. 11. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Tomanová
10.11.2017 09:48
Ten web je moc pěkný a přehledný, už jsem si tam našla inspirace, děkuji.
Dana Tomanová
10.11.2017 09:45
Děkuji za odkaz, ráda se podívám. Zveřejněte, ale to není recept můj, je převzatý přes dceru, tak raději beze jména, nejsem autorem:-)
Vladislava Dejmková
9.11.2017 18:37
Děkuji za recept, až budu mít příležitost, tak ho vyzkouším. Pokud se povede, mohu ho zveřejnit s vaším jménem na mých stránkách o vaření a pečení - viz www.ceskahospodynka.cz? Uvítám samozřejmě i další recepty.
Dana Tomanová
9.11.2017 08:42
RED VELVET – „RUDÝ SAMET“
Ingredience:
3-4 středně velké řepy, celkem 500 g
300 g hladké mouky
50 g kakaa
2 lžičky mleté jedlé sody
½ lžičky soli
175 g změklého másla
275 g třtinového cukru
200 g krupicového cukru
3 velká vejce
2 lžičky vanilkového extraktu
100 g rozpuštěné hořké čokolády
150 ml podmáslí, promíchaného se 2 lžičkami jablečného octa
Postup:
1. Řepu zalijeme vodou a vaříme 30 – 40 minut. Necháme vychladnout a oloupeme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
2. Řepu rozmixujeme na kašičku, popř. přidáme trošku vody. Do misky prosejeme společně mouku, kakao, sodu a sůl.
3. V jiné misce ušleháme změklé máslo, oba cukry, vejce a vanilku, pak přidáme vychladlou rozpuštěnou čokoládu.
4. Do máslové směsi pomalu zašleháme moučnou směs a podmáslí s octem. Mezi každým přídavkem dobře prošleháme. Pak vmícháme 250 ml řepného pyré a šleháme dál. Těsto dáme na plech, pečeme cca 35 minut dle trouby (zkusíme špejlí, pokud čistá, je hotovo). Necháme vychladnout, pak krém.
TVAROHOVÝ KRÉM
Ingredience:
1 mascarpone
2 tvarohy ve vaničce
1 šlehačka
1,5 jedlé želatiny do krémů
Vanilkový cukr
Cukr moučka dle chuti
Postup:
1. Želatinu připravíme dle návodu.
2. V jedné misce vyšleháme šlehačku, v druhé mascarpone, tvaroh a cukr dle chuti. Šlehačku opatrně vmícháme do tvarohové směsi.
3. Nakonec do želatiny vmícháme trochu krému, vzniklou směs pak do celého krému.
4. Rychle naneseme na zavařeninou pomazaný korpus a dáme do lednice (krém rychle ztuhne).
5. Pokud chceme potřít čokoládou – rozpustíme cca 150 g hořké čokolády s trochou másla (cca 40g) a chladnější směs naneseme opatrně na krém.
Dana Tomanová
9.11.2017 08:36
Paní Dejmková, pokud pravidelně pečete a budete potřebovat nějaký recept, ráda Vám pošlu z našich vyzkoušených receptů, pošlu Vám i na ten Red Velvet z červené řepy. Hodně pečeme na rodinné sešlosti a pro kamarády, když byl potřeba přivýdělek, atd...:-) Dana
Vladislava Dejmková
8.11.2017 17:48
Děkuji všem za pochvaly. Ovšem nejvíce mě potěšil můj vnouček, který mi řekl, že dort je mooooc dobrý. Recept na tento dort z červené řepy by mě zajímal. Četla jsem o tom, ale neodvážila jsem se vyzkoušet. Potřebovala jsem péct "na jistotu".
Zuzana Pivcová
8.11.2017 16:36
Vypadá to každopádně dobře a já jako nekuchařka rozhodně chybu nenajdu. :-D
Dana Tomanová
8.11.2017 11:28
Paní Dejmková, ten Váš dort vypadá moc chutně, určitě byl výborný. Tenhle recept doma neznáme, Red Velvet pečeme z uvařené červené - rozmixované řepy. Těsto je velmi vláčné (jako jablečné řezy) a má tmavě hnědo-červenou barvu. Barvivo nedáváme. Naučila mne ho moje dcera, která "v mezičase" na mateřské pekla dorty. Tenhle mi moc chutná, hlavně proto, že není přeslazený.
Drahomíra Stínilová
8.11.2017 00:58
Vypadá nádherně a lákavě. Miluju domácí dorty a krémy. Dřív jsem pekla ke každým narozeninám dětí i několikapatrový dort - třeba s několika chutěmi krémů. Zdobila dvou až trojbarevně. Teď, když mám chuť na něco sladkého a domácího, udělám si krupicovou kaši, nebo pudink. To je otázka jednoho kastrolku a žádný bordel v kuchyni. Ale Red velvet je lákadlo na chuťové buňky.
Jana Šenbergerová
7.11.2017 23:13
Přestože není ani trochu red, vypadá velmi jedle a dala bych si hned.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA