Dort RED VELVET - můj první pokus
Foto: autorka

Dort RED VELVET - můj první pokus

7. 11. 2017
Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Tomanová
Ten web je moc pěkný a přehledný, už jsem si tam našla inspirace, děkuji.
Dana Tomanová
Děkuji za odkaz, ráda se podívám. Zveřejněte, ale to není recept můj, je převzatý přes dceru, tak raději beze jména, nejsem autorem:-)
Vladislava Dejmková
Děkuji za recept, až budu mít příležitost, tak ho vyzkouším. Pokud se povede, mohu ho zveřejnit s vaším jménem na mých stránkách o vaření a pečení - viz www.ceskahospodynka.cz? Uvítám samozřejmě i další recepty.
Dana Tomanová
RED VELVET – „RUDÝ SAMET“ Ingredience: 3-4 středně velké řepy, celkem 500 g 300 g hladké mouky 50 g kakaa 2 lžičky mleté jedlé sody ½ lžičky soli 175 g změklého másla 275 g třtinového cukru 200 g krupicového cukru 3 velká vejce 2 lžičky vanilkového extraktu 100 g rozpuštěné hořké čokolády 150 ml podmáslí, promíchaného se 2 lžičkami jablečného octa Postup: 1. Řepu zalijeme vodou a vaříme 30 – 40 minut. Necháme vychladnout a oloupeme. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. 2. Řepu rozmixujeme na kašičku, popř. přidáme trošku vody. Do misky prosejeme společně mouku, kakao, sodu a sůl. 3. V jiné misce ušleháme změklé máslo, oba cukry, vejce a vanilku, pak přidáme vychladlou rozpuštěnou čokoládu. 4. Do máslové směsi pomalu zašleháme moučnou směs a podmáslí s octem. Mezi každým přídavkem dobře prošleháme. Pak vmícháme 250 ml řepného pyré a šleháme dál. Těsto dáme na plech, pečeme cca 35 minut dle trouby (zkusíme špejlí, pokud čistá, je hotovo). Necháme vychladnout, pak krém. TVAROHOVÝ KRÉM Ingredience: 1 mascarpone 2 tvarohy ve vaničce 1 šlehačka 1,5 jedlé želatiny do krémů Vanilkový cukr Cukr moučka dle chuti Postup: 1. Želatinu připravíme dle návodu. 2. V jedné misce vyšleháme šlehačku, v druhé mascarpone, tvaroh a cukr dle chuti. Šlehačku opatrně vmícháme do tvarohové směsi. 3. Nakonec do želatiny vmícháme trochu krému, vzniklou směs pak do celého krému. 4. Rychle naneseme na zavařeninou pomazaný korpus a dáme do lednice (krém rychle ztuhne). 5. Pokud chceme potřít čokoládou – rozpustíme cca 150 g hořké čokolády s trochou másla (cca 40g) a chladnější směs naneseme opatrně na krém.
Dana Tomanová
Paní Dejmková, pokud pravidelně pečete a budete potřebovat nějaký recept, ráda Vám pošlu z našich vyzkoušených receptů, pošlu Vám i na ten Red Velvet z červené řepy. Hodně pečeme na rodinné sešlosti a pro kamarády, když byl potřeba přivýdělek, atd...:-) Dana
Vladislava Dejmková
Děkuji všem za pochvaly. Ovšem nejvíce mě potěšil můj vnouček, který mi řekl, že dort je mooooc dobrý. Recept na tento dort z červené řepy by mě zajímal. Četla jsem o tom, ale neodvážila jsem se vyzkoušet. Potřebovala jsem péct "na jistotu".
Zuzana Pivcová
Vypadá to každopádně dobře a já jako nekuchařka rozhodně chybu nenajdu. :-D
Dana Tomanová
Paní Dejmková, ten Váš dort vypadá moc chutně, určitě byl výborný. Tenhle recept doma neznáme, Red Velvet pečeme z uvařené červené - rozmixované řepy. Těsto je velmi vláčné (jako jablečné řezy) a má tmavě hnědo-červenou barvu. Barvivo nedáváme. Naučila mne ho moje dcera, která "v mezičase" na mateřské pekla dorty. Tenhle mi moc chutná, hlavně proto, že není přeslazený.
Drahomíra Stínilová
Vypadá nádherně a lákavě. Miluju domácí dorty a krémy. Dřív jsem pekla ke každým narozeninám dětí i několikapatrový dort - třeba s několika chutěmi krémů. Zdobila dvou až trojbarevně. Teď, když mám chuť na něco sladkého a domácího, udělám si krupicovou kaši, nebo pudink. To je otázka jednoho kastrolku a žádný bordel v kuchyni. Ale Red velvet je lákadlo na chuťové buňky.
Jana Šenbergerová
Přestože není ani trochu red, vypadá velmi jedle a dala bych si hned.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%