FOTO: archiv autora
Expedice na Severní Mys
2. 11. 2017Do Norska jsme se vydali v rámci naší 19.superexpedice Skandinávie – Norsko. A zamířili jsme na sever. Naším konečným cílem byl NordKapp, tedy Severní Mys.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
5.11.2017 20:08
Do Norska už mě také osud zavál, a byla jsem tomu moc ráda. Úžasná země. Při pohledu na fotku sobů jsem si vzpomněla na Bergen, kde jsem koupila na tržnici krásnou kožešinu, která už nám přes 10 let zdobí stěnu chaty a připomíná mi první setkání v přírodě s těmito krasavci (tak jsem s Norskem spojena navždy).
Elena Valeriánová
4.11.2017 06:18
Když čtu takový článek, tak se mi zasteskne po dálkách. A já sním. Ale pak kouknu na výpis z banky a .... Krásně se to četlo, uvítala bych i podrobnější popisky jednotlivých míst. A více fotek. Děkuji.
Zdenka Jírová
2.11.2017 22:48
Bylo to moc hezké povídání, o Norsku dost píše i mluví jako o krásné zemi, i když trochu chladné.
Eliška Murasová
2.11.2017 21:48
V Norsku jsem byli před pěti léty.Drsná příroda i počasí, ale neuvěřitelně krásná země..Velké vzdálenosti, ale není to na obtíž, naopak už cesta je zážitek, dívate se a žasnete. Moc doporučuju navštívit, protože tam to pochopíte proč....
Jitka Hašková
2.11.2017 20:33
Norsko mne láká, ráda bych se tam podívala, ale nemám s kým, samotné se mi tam nechce. Děkuji za zajímavé povídání.
Blanka Macháčková
2.11.2017 18:07
Norsko mě ze severských zemí, které jsem měla možnost vidět, jednoznačně oslovilo nejvíce. Nádherná země.
Jana Šenbergerová
2.11.2017 13:36
Je báječné, že se díky sdílení zážitků můžeme podívat i do míst, kam bychom se sami nikdy nedostali, ani nevydali. Zajímavé, dík.
Zuzana Pivcová
2.11.2017 11:30
Lituji, že jsem se tam nikdy nepodívala. Před více než 20 lety jsem jako návštěvníka vojenského archivu poznala pána z Bergenu s manželkou. Byli to skvělí lidé, už v důchodu. Většinu roku žili v chalupě kdesi v lesích i bez elektřiny. Přitom Gunnar byl dříve šéfem nějaké firmy. Mluvili i o lidech, jací jsou přímí a poctiví. Chalupu nechávali otevřenou, kdyby někdo zabloudil, aby tam případně mohl přespat. Jednou se to stalo, že tam někdo přenocoval a za jakousi konzervu jim tam nechal s poděkováním peníze. To bych chtěla zažít u nás!
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA