Ilustrační foto: pixabay.com
Naučme se číst z očí. Je to zábavné i poučné
31. 10. 2017Z očí se prý dá vyčíst, co si člověk myslí, jeho vlastnosti i nemoci. Přibývá kurzů a publikací, ve kterých se můžeme dozvědět jak na to. Co z toho jsou pověry a co je věda?
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
2.11.2017 02:00
Lidem, kteří mi při rozhovoru nepohlédnou do očí, na mne působí nevěrohodně a moc jim nevěřím. Mimo jiné je to i slušnost.
Zuzana Pivcová
1.11.2017 17:23
I toto je myslím dost individuální, jako vše ostatní týkající se osobnosti. Jsou jedinci, kteří dovedou lhát bez oka mrknutí, jsou tací, kteří klopí oči, a přitom se třeba jen stydí. Na irisdiagnostiku moc nevěřím, dočetla jsem se, že se oko během krátké doby dost mění, takže odhalení různých chorob tímto způsobem asi není příliš spolehlivé.
Oldřich Čepelka
31.10.2017 18:09
Rozhovor naživo je určitě lepší než přes nějaké "počítací stroje". Ale ještě jednu věc vyžaduji: abychom si pohlédli do očí, když si připíjíme a když si podáváme ruce. Kolikrát se mi stane, že ten druhý se dívá úplně jinam. Ani tu vteřinu ho nezajímám??
Věra Ježková
31.10.2017 16:46
Oči na člověka jistě prozradí mnohé. Třeba neupřímný úsměv – jen ústy, nikoli očima. Nebo únavu. Co se týká uhýbání očima: jsem „levotočivá“, tj. vše mi jde snáz doleva, než doprava. Doleva uhnu pohledem zcela přirozeně, doprava je mi to nepříjemné. Možná to bude tím, že neumím fabulovat.
Libuše Hvězdová
31.10.2017 15:03
Zajímavé čtení. Podání ruky samozřejmě s pohledem do očí, pokud to tak není, je to hrubá neslušnost. Ale pokud rozhovor trvá třeba dvě, tři hodiny, kdo by to tak dlouho vydržel !
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA