Ukliďme si byt a tím také duši. Teď je vhodná doba
Ilustrační foto: pixabay.com

Ukliďme si byt a tím také duši. Teď je vhodná doba

28. 10. 2017

Čím jsme starší, tím více máme přeplněné byty zbytečnými, často nefunkčními věcmi. Shodují se na tom realitní makléři i bytoví designéři. Pokud žijeme v bytě, který připomíná skladiště, má to špatný vliv na naši psychiku. V těchto sychravých dnech je vhodná doba s tím něco udělat.

bydlení
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Hvězdová
Vyhazování nepotřebných věcí mi nedělá problém, mám takové heslo - je potřeba občas byt "provzdušnit". V přeplněném bytě bych se necítila dobře.
Jana Šenbergerová
Hahaha! Není nad dobré rady. Ke všemu, co jsem si kdy koupila nebo to dostala, mám velmi osobní vztah. A takoví jsme tu dva. To vyhazovači nikdy nepochopí.
Dana Tomanová
Ano, stěhování do mešího bytu si žádá redukci věcí. Také mne to postihlo. Teď pravidelně probírám věci, nepotřebné nejdříve nabídnu v rodině (zánovní lodičky na vysokém podpatku, ve kterých bych si teď zlámala nohy a nechápu, jak jsem v nich mohla chodit,...) ze zajímavých látek přešiji občas vnučkám a zbytek dávám na charitu. Většinou nic nezničím, proto věci nevyhazuji, určitě je někdo ještě užije.
Zdenka Jírová
Naprosto souhlasím. Nejlepší je muset se přestěhovat z velkého bytu do malého. Já to vyřešila tak, že jsem byt prodala i s nábytkem , který by se mi do nového nevešel a pořídila si pár funkčních kousků nábytku z IKEY a Jysku. Malý byt ani nedovolí mít přebytek věcí, takže jsem si zvykla probírat skříně 2x do roka a nepotřebné věci odkládat do sběrných kontejnerů.
Eva Mužíková
Krom fotografií se dokážu " rozloučit" naprosto se vším. Nedávno jsem již po několikáté odnášela spoustu šatstva do sběrného kontejneru, několik povlaků na polštáře, které jsem nepoužívala jsem roztrhala na hadříky / zrovna při poslední rýmě se mi hodily/. Ke kontejneru jsem odložila funkční osobní váhu, několik malých polštářků, formičky na cukroví, funkční odpadkový koš.... vše během chvíle zmizelo. Zkrátka, neshromažďuji věci, nechci, aby po mně zbylo skladiště , které nikdo potřebovat určitě nebude. Jediné co skladuji, jsou menší, či větší zbytky látek, některé z rozpáraných věcí - používám je na příklad na šití oblečků na panenky pro vnučku, nebo na šití barevných dárkových pytlíčku na cokoliv.
Alena Tollarová
Také mám ve skříňkách kupu různých věciček, které nevidím, jak je rok dlouhý. Ale nemám sílu je vyhodit. A u několika věcí, kterých jsem se v "záchvatu šílenství" zbavila, už jsem litovala. Zmíněný kávovar z roku 1975, zmíněný v článku, bych nedávala do popelnice, ale nabídla třeba některému muzeu. Vždyť o výstavy, kde vidíme podobné kousky už i té doby, je zájem.
Hana Práglová
Já jsem asi pravý opak.Manžel by vyhodil vše..?já než nėco vyhodím,tak mi to dėlá problémy.Vím,že to není správné,ale hokt nejsem vyhazovací tip??.Ale když budete chtít vyhodit elektrospotřebiče,zeptejte se ve školách či školkách zda je nechtėji.Dostávají za nė třeba zajímavé pomůcky.Než vyhodíte plastová víčka,zjistēte u škol,školek či organizací,zda je náhodou nesbírají pro postižené dėti. Staré sošky ,obrázky a pod.dřív,než je vyhodíte,zkuste babídnout v Domovech dűchodcū,kde mnohde mají "místnosti či stēny vzpomínek""Návrhū a báoadů je spiusta Takže přes popelnicí ještė uvaźujte o užitku pro jiné???
Alena Vávrová
Jj, čas od času něco proberu, dám na charitu, nebo kontejneru na textil a hračky. Problém mám s knížkami, sice jsem je vytřídila, ale skončily někde na půdě. Myslím, že snaha je dobrá, ale je třeba i důslednost. Vždycky si představím, jak ty moje "sbírky" bude po mně jednou někdo likvidovat....
Vladislava Dejmková
Jsem sice vyhazovací typ, ale musím se věcí zbavovat tajně. Manžel nechce vyhodit skoro nic. Hodně nám pomohlo stěhování do menšího bytu před třemi roky, to byl pádný důvod k vytřídění a zbavení se zbytečných věcí.
Dana Puchalská
Ano. Uklidit byt od zbytečností vyžaduje skutečně někdy dost odvahy. Já to udělala letos v létě když jsme malovali. Vyházela jsem spoustu věcí a věřte mi ani se mi po nich nezastesklo. Ale nechtěte vědět,jak dlouho jsm nad tím přemýšlela. Oblečení co nikdy nosit nebudu a je dosud pěkné jsem dala na charitu a myslím,že jsem udělala radost dalším. A ty drobnosti na poličkách jsou skutečně mor.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%