Sudoku - víc než trénink mozku
Foto: autorka

Sudoku - víc než trénink mozku

24. 10. 2017
zábava
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
I já mám sudoku ráda, ale upřednostňuji klasické a číselné křížovky. V osmisměrkách jsem si našla svůj postup, zdají se mi ale málo náročné.
Danuše Onderková
Také mám sudoku ráda, naučila mne to kdysi dcera a vysvětlila, tak jako holčička Zuzce když mi to nevycházelo. Chytilo mne to více než křížovky, ale i k těm se vracím. Nejčastěji hraji sudoku ve zmrzlinovém stánku, když je zima nebo prší a chodí málo lidí. To mne pak kolem jdoucí podporuji. Ještě že máte v tom počasí zábavu, jinak byste tu usla. Někdo také prohlásí, že mneobdivuje, protože to je moc složité. Prostě není to pro každého, ale bystří to mysl.
Hana Rypáčková
Sudiku mě baví, ale bloček mám jen na zahradě jako relax a napravení těla ( že si sednu nebo lehnu).Doma jen z novin rychlovku. Možná v letošní zimě i na doma něco pořídím.Učila jsem to vnoučata na devíti znacích a přidávala, písmena i čísla.
Jitka Hašková
Sudoku mě baví, když si koupím sešítek, tak nic nedělám, jenom sedím a luštím sudoku tak dlouho, dokud vše nevyluštím. Proto luštím většinou jen v novinách, protože toho tam není hodně.
Zuzana Pivcová
Ještě jsem si vzpomněla, že jednou jsem luštila v metru a vedle si sedli cizinci s holčinou tak 9-10 let. Já jsem se zrovna dost rozmýšlela, jak dál, dívka mi do toho nenápadně z boku koukala a pak jí to nedalo a anglicky povídá: Tam má být šestka. Tak jsem zpod brýlí na ni koukla a říkám: Fakt? A proč? A ona mi to vysvětlovala, měla pravdu, no, lidi koukali. :-))
Zuzana Pivcová
Osobně mám sudoku moc ráda a luštím ho často, i když někdy se s ním hodně natrápím, čas od času udělám chybu a ta se se mnou táhne, a výjimečně ho pro neschopnost pokračovat odložím. Už jsem si vytvořila určitý postup, který se mi většinou osvědčuje, ale opravdu záleží na stupni složitosti. Jednou seděla naproti mně v metru paní a řekla mi, že žasne, jak mi to rychle jde. Tak jsem povídala, že jednou ano, jindy ne. Někdy napíšu dvě čísla, usnu, probudím se, když mám vystupovat, zavřu sešit a jdu. To musí být podívaná! Ale je fakt, že u sudoku nejde nic ošidit nebo to jen zkoušet, které číslo by se hodilo. Je to jednoznačné.
Jaroslava Handlová
Sudoku mě baví, ale vyplňuji si tabulky jen pro vlastní potěšení. Je to dobrý druh relaxace v přestávce mezi dvěma náročnými úkony, do kterých se mi třeba zrovna nechce. Stačí na to opravdu pár minut, pak hned mám větší chuť do další práce. Já však začínám zásadně doplněním zaručených čísel do řádků, nebo sloupců s největším počtem již předepsaných číslic. Objevila jsem již i sudoku písmenkové - to se mi však zdá již časově náročnější. Souhlasím s paní Vladislavou, že sudoku je prima zábava.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%