Obchodní akce 2+1 zdarma vedou k plýtvání
Ilustrační foto: ingimage.com

Obchodní akce 2+1 zdarma vedou k plýtvání

23. 10. 2017

V poslední době se rozběhlo několik kampaní mající stejný cíl: upozornit na to, že neuvěřitelně plýtváme jídlem. Vychází z nich však dobrá zpráva. Jedna kategorie současné společnosti hospodařit umí. Která to je? No přece senioři.

nákupy
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Patrik Poula
Všechny akce vedou k plýtvání. Lidé nakupují jen proto, že jsou slevy a až doma zjistí, že vlastně spoustu věcí nepotřebují. Já proto nekoukám, kdy jsou jaké slevy, ale nakupuji, když zrovna potřebuji. I tak ale ušetřím. Používám totiž slevové kupóny z https://slevovykupon.net/# , které můžu použít, když zrovna potřebuji nakoupit.
Jana Baloušková
Mě je líto dětí, které místo výletů, sportu, návštěv kvalitních kulturních programů, zoologických zahrad.... tráví čas o víkendech s rodiči nakupováním v obřích centech. Proto souhlasím se zákazem prodeje v supermarketech alespoň 6x za rok.
Dagmar Bartušková
Ano, Hano, já zase nechápu, proč ne?!
Hana Rypáčková
Šokuje mě, že nepříjemná činnost , jakou je nakupování mají některé rodiny jako program na neděli, v centrech se i naobědvají, nasvačí a navečeří.
Dana Puchalská
Ano. Mám pocit že se lidé v tomhle rádoby levném a výhodném nakupování slušně řečeno zbláznili. A občas koupí i to, co by jindy nekoupili. Hlavně že ,,ušetří,, ale výsledek je přímo opačný. A pak si stěžují jak zase utratili a že neví jak vyjít s penězi. Koupí to co sousedé a ani neví jak to chutná, hlavně že je to VÝHODNÉ. A obzvlášť teď ,když začínají obchodníkům tzv. žně. Asi jsem z jiného těsta. Kdyby byly obchody otevřené jen 5 dní v týdnu, tak to pochopím. Ano na malém městě nebo na vsi, tam je to asi nutnost. Ale v každém trochu větším městě jsou obchody otevřené stále. Tak nevím nevím. A nejvíc tomuto nakupování holdují lidé, kteří snad ani jinou zábavu neznají. A pak si myslí, jak jsou mazaní. A je to tak jak,napsal pan Vesecký.
Věra Ježková
Pan Vesecký to vystihl perfektně. :-)
Ladislav Vesecký
Plýtvá jen ten, kdo je na plýtvání naučen.
Hana Rypáčková
Kfyž se vrátím od dětí, zdá se mi, že mám něco s ledničkou, je jakoby prázdná.Ale také všechno spotřebují, prostě záleží na hospodaření a mlsné jazýčky jdou stranou.Neholdujeme uzeninám, ale sýrům a ty se dají vždy přidat do vaření .Zelenina někdy odhalí nahnilou část a to tedy letí na kompost.XL balení lze rozdělit a zamrazit.Platí to o všelijakých lahůdkách a hotových salátech, lidé jsou rozmachaní, tak vyhazují.
Danuše Onderková
Nakupuji podle potřeby. Mléko koupím velké balení, protože má dlouhou exspirační dobu. Salámy moc nemusím a pokud mám chuť tak nepotřebuji velké balení. Jinak chleba i pečivo mám rozděleno v sáčcích a spotřebuji podle potřeby. Pokud něco zbyde sbírám pr sousedku pro slepičky. Ale také se mi stalo, že jsem měla chuť na nějakou zeleninu nebo ovoce a i když nekupuji velké množství, nakonec to vyhodím, protože mne chuť přejde.
Zuzana Pivcová
Pro mne velká balení nejsou, a tak je ani nekupuji. Stejně ale nejsem, a to přiznávám, zcela šetrná a občas něco dodatečně vyhodím. Je to způsobeno tím, že mám chuť na něco a vzápětí na něco jiného a pak zase nejsem doma, tak to nezkonzumuji včas. Ale, jak slyšela v TV sestra, každý Čech vyhodí ročně v průměru 38 kg potravin. Tak k tomu opravdu moc nepřispívám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%