Ilustrační foto: ingimage.com
Obchodní akce 2+1 zdarma vedou k plýtvání
23. 10. 2017V poslední době se rozběhlo několik kampaní mající stejný cíl: upozornit na to, že neuvěřitelně plýtváme jídlem. Vychází z nich však dobrá zpráva. Jedna kategorie současné společnosti hospodařit umí. Která to je? No přece senioři.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Patrik Poula
22.3.2020 18:38
Všechny akce vedou k plýtvání. Lidé nakupují jen proto, že jsou slevy a až doma zjistí, že vlastně spoustu věcí nepotřebují. Já proto nekoukám, kdy jsou jaké slevy, ale nakupuji, když zrovna potřebuji. I tak ale ušetřím. Používám totiž slevové kupóny z https://slevovykupon.net/# , které můžu použít, když zrovna potřebuji nakoupit.
Jana Baloušková
6.11.2017 19:35
Mě je líto dětí, které místo výletů, sportu, návštěv kvalitních kulturních programů, zoologických zahrad.... tráví čas o víkendech s rodiči nakupováním v obřích centech. Proto souhlasím se zákazem prodeje v supermarketech alespoň 6x za rok.
Hana Rypáčková
24.10.2017 10:43
Šokuje mě, že nepříjemná činnost , jakou je nakupování mají některé rodiny jako program na neděli, v centrech se i naobědvají, nasvačí a navečeří.
Dana Puchalská
24.10.2017 08:23
Ano. Mám pocit že se lidé v tomhle rádoby levném a výhodném nakupování slušně řečeno zbláznili. A občas koupí i to, co by jindy nekoupili. Hlavně že ,,ušetří,, ale výsledek je přímo opačný. A pak si stěžují jak zase utratili a že neví jak vyjít s penězi. Koupí to co sousedé a ani neví jak to chutná, hlavně že je to VÝHODNÉ. A obzvlášť teď ,když začínají obchodníkům tzv. žně. Asi jsem z jiného těsta. Kdyby byly obchody otevřené jen 5 dní v týdnu, tak to pochopím. Ano na malém městě nebo na vsi, tam je to asi nutnost. Ale v každém trochu větším městě jsou obchody otevřené stále. Tak nevím nevím.
A nejvíc tomuto nakupování holdují lidé, kteří snad ani jinou zábavu neznají. A pak si myslí, jak jsou mazaní. A je to tak jak,napsal pan Vesecký.
Hana Rypáčková
23.10.2017 10:01
Kfyž se vrátím od dětí, zdá se mi, že mám něco s ledničkou, je jakoby prázdná.Ale také všechno spotřebují, prostě záleží na hospodaření a mlsné jazýčky jdou stranou.Neholdujeme uzeninám, ale sýrům a ty se dají vždy přidat do vaření .Zelenina někdy odhalí nahnilou část a to tedy letí na kompost.XL balení lze rozdělit a zamrazit.Platí to o všelijakých lahůdkách a hotových salátech, lidé jsou rozmachaní, tak vyhazují.
Danuše Onderková
23.10.2017 09:38
Nakupuji podle potřeby. Mléko koupím velké balení, protože má dlouhou exspirační dobu. Salámy moc nemusím a pokud mám chuť tak nepotřebuji velké balení. Jinak chleba i pečivo mám rozděleno v sáčcích a spotřebuji podle potřeby. Pokud něco zbyde sbírám pr sousedku pro slepičky. Ale také se mi stalo, že jsem měla chuť na nějakou zeleninu nebo ovoce a i když nekupuji velké množství, nakonec to vyhodím, protože mne chuť přejde.
Zuzana Pivcová
23.10.2017 09:18
Pro mne velká balení nejsou, a tak je ani nekupuji. Stejně ale nejsem, a to přiznávám, zcela šetrná a občas něco dodatečně vyhodím. Je to způsobeno tím, že mám chuť na něco a vzápětí na něco jiného a pak zase nejsem doma, tak to nezkonzumuji včas. Ale, jak slyšela v TV sestra, každý Čech vyhodí ročně v průměru 38 kg potravin. Tak k tomu opravdu moc nepřispívám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA