Nový trend: Ošklivá zelenina
Ilustrační foto: pixabay.com

Nový trend: Ošklivá zelenina

14. 10. 2017

Které jablko si vyberete? Krásné, lesklé, bez jediného kazu? Nebo nějakou pomačkanou chudinku mdlé barvy s černými tečkami? Jde o v současnosti velmi diskutované otázky, které rozdělují společnost na dva tábory.

Zdravá strava
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Jen jednou jsem si koupila v supermarketu 2 krásná, nablýskaná červená jablka. Cena za 1 kg 50 Kč. Jablka byla krásná, ale nepoživatelná. Vzhledem k ceně tam už byla hodně dlouho, takže ve vnitř byla už hnědá, vyschlá , nedala se jíst. Na povrchu ale byla stále dokonalá. Kdybych si koupila u Vietnamců umělé napodobeniny a dala na mísu, na první pohled by to splnilo stejný dekorační účel, ale byly by asi 10x levnější. Od té doby si taková jablka nekupuji a ni ve slevě. Vyhledávám obyčejná česká jablka, která jsme mívali na zahradě.
Hana Rypáčková
Nesnáším plýtvání..Koupils jsem pytel neforemných paprik a jsou zpracované v mrazáku.Za hubičku.
Helenka Vambleki
Asi dva týdny už potkávám v Tescu pytlíky Impterfekt - na kterých je napsáno, podporujte koupí české farmáře. Takhle balené jsem viděla mrkev, jablka, brambory, červenou řepu. Jde o to, že to není špatné, má jen jiný tvar, než určuje EU. A černá tečka na jabku není hniloba, je to opravdu jen vada na slupce.
Blanka Macháčková
3E v rozporu. Ekonomika versus etika a ekologie. Poměrně častý a zásadní problém. Kdo ho vyřeší, dostane nobelovku!
Zuzana Pivcová
Ve mně naleštěná, perfektně vytvarovaná zelenina a ovoce nebudí důvěru. Připadá mi to něco jako plastické kosmetické úpravy. Hlavně jsou ale většinou dovezené a pro mě mají mnohdy nepřirozenou chuť.
Marie Ženatová
Určitě nejlepší je zelenina a ovoce nepráškovaná z vlastní zahrádky, ale ne všichni tu možnost mají... Ale vůbec se mi nelíbí plýtvání potravinami. Na jedné straně neustále potkáváme dobrovolníky, kteří stále na něco "vybírají" - na druhé straně končí spousta potravin na skládkách - to přece není normální... Jen včera v poledne při cestě 3 km pěšky do obchodu jsem v Boskovicích potkala 5 bezdomovců, dalších 6 potřebných sedělo a stálo na zastávce autobusů...
Elena Valeriánová
Ta perfektně nablýskaná jablka bez vůně nikdy nekupuji. Ale stejně tak nebudu kupovat jablka s tečkami, která tak začínají vykazovat třeba hnilobu. Včera jsem v lidlu koupila jablka, která krásně voněla, měla však jednu vadu, cenu. :-(
Elena Valeriánová
To není žádná novinka, u nás v supermarketech už se upustilo od přísných estetických norem dávno. To co někdy vidím v sortimentu ovoce zelenina mi zkazí chuť na celý týden. Tak ať se hezky vrátí k té estetice a ty horší výpěstky zpracují, tak jako dřív. Svět je naruby. Já ho chci zpět. A nechci kupovat v pytlíku kilo brambor a kilo hlíny.
Jarmila Komberec Jakubcová
Pamatuji, že před "revolucí" tedy před r.1989 se u nás prodávala zelenina nemytá, mrkev či celer l plný hlíny, o bramborách nemluvě. Obdivovala jsem nádhernou zeleninu či ovoce v Bavorsku, kde byla radost nakupovat.Tak je tomu skoro ve všech tržnicích světa.Já je totiž miluji. V každé zemi kam přijedu navštívím místní trh. Nevidím tedy důvod vracet se zpět a prodávat zeleninu či ovoce jak je natrhám či vykopu. Takovou bych si rozhodně nekoupila
Miluše Hasenohrlová
Moc se mi ten článek líbí. U mě na zahradě se nic nevyhodí, vše zužitkujeme.Nerozděluji zeleninu na hezkou a ošklivou.Ta horší jde králíkům a slepicím,moc jim chutná. Kamarádovi jsem řekla, že brambory mají sem tam dírku od drátovce.Pravil, alespoň vím, že nejsou chemicky ošetřené :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%