Ilustrační foto: ingimage.com
Diskutujte, hádejte se. Zlepší se vám paměť
12. 10. 2017Odvykáme si mluvit. Diskutovat, argumentovat, přít se. Informace čím dál častěji získáváme z televize a z internetu, než od přátel. Bereme je jako dané, čím dál méně je rozebíráme a hodnotíme. A hodně si tím škodíme.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdenka Jírová
13.10.2017 00:26
Já o sobě vím, že jsem upovídaná. Ráda se bavím se svými přítelkyněmi, s kterými se pravidelně scházíme buď na kávičku u některé doma nebo na společné procházce, když je hezky. Mimoto si denně telefonujeme a probíráme všechno jako naše babičky na přástkách. Vzpomínám si na svou babičku,bydlela na okraji malého městečka v chalupě. Dodnes vzpomínám, že večeře za příznivého počasí se konala před domkem, seděly jsme na schůdkách přede dveřmi a jedly krajíc chleba mazaný většinou sádlem nebo tvarohem. Kolem nás chodili lidé od nádraží, s nůší trávy pro králíky a podobně. Každý se u nás zastavil, babička všechny znala , a popovídala si, kde byl, co nese,jak se daří dětem a podobně.Babička věděla o všech všechno ,jako všichni ostatní o ní. Měla jsem tahle přátelská setkání ráda a vzpomínám na ně. Babička neměla ani radio a o televizi jsme zatím nevěděli ještě nic. Přesto u babičky bývalo po večerech veselo, povídalo se, zpívalo se - babička znala řadu písniček a i ty kramářské nebo nábožné z procesí." Dodnes se mi po těchto hezkých večerech stýská a hlavně po babičce,která se narodila v roce 1876 a tak jsme rádi i s bratrancem poslouchali , jak se žilo za císaře pána.
Dagmar Bartušková
12.10.2017 20:12
Hadat se neumím, k tomu jsem nebyla vychována. Pokud dojde k výměně názorů, tak věcně a rychle. Neztrácí čas. Na procvičovaní mozku používám jiné prostředky.: -) Třeba i křížovky.
Jarmila Komberec Jakubcová
12.10.2017 19:19
Hádat se není moje hobby. V poslední době mám pocit, že msto dialogu vedeme spíše monology. Na posledním setkání se známými jsem získala takový dojem ze vzájemného hovoru.
Hana Rypáčková
12.10.2017 14:43
Po přečtení článku jsem byla mlčenlivá na bruslení, aby mi nenafoukala studená vlna do úst.Mám se bát?
Jana Šenbergerová
12.10.2017 13:37
To se upovídaným lidem nemůže stát. Ti si umí nejen povídat sami se sebou, ale dokonce se i hádat. A jsou tací, kteří ani mezi lidmi nikdy moc nemluvili. Možná bude jednou zajímavé, až se dovíme, kde se ten Alzheimer v našich hlavách bere. Rozhodně nevěřím tomu, že je to z nedostatku komunikace.
Blanka Macháčková
12.10.2017 07:53
Článek mě inspiroval k napsání jiného článku. Tak hurá do toho, ať mi nezleniví mozek.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA