Ilustrační foto: ingimage.com
Správná strava. Ale co to je?
7. 10. 2017Vztah jídla a dlouhověkost. To je téma, o kterém se nikdy nepsalo tak často. Vznikají vědecké studie, kde kdo chce vědět, jak se stravovat, aby se dožil co nejvyššího věku v co nejlepší kondici. Takže se kolem tohoto tématu vyrojila řada mýtů a nesmyslů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
8.10.2017 18:35
Jez do polosyta, pij do polopita, dožiješ se dlouhá léta - se říkalo. Pokud se bude někdo úzkostně pozorovat a dělat vše podle radilů a výzkumů, nebude mít vůbec čas na normální život a opravdu uškodí sám sobě. Znám případy, kdy se držely tvrdé diety a pak přišla nemoc.
Zdenka Jírová
8.10.2017 00:00
S článkem souhlasím, mám vlastní zkušenost, že nejlepší je zlatá střední cesta a jíst s mírou to, na co jsme zvyklí a máme rádi.
Jitka Hašková
7.10.2017 18:23
Myslím si, že si každý musí vyzkoušet způsob stravování, jaký mu vyhovuje, jíst tak, aby se člověk cítil po jídle dobře. Různá doporučení může člověk vyzkoušet a držet se těch, která mu prospívají. Mně osobně vyhovuje jíst 3 x denně a nic mezi tím, dobré tuky, t.j. sádlo, máslo, přestala jsem jíst pšenici a výrobky z ní, peču si koláče ze žitné mouky, chléb si kupuji 100% žitný a vypadá to, že se zbavím otylosti, protože za dva měsíce jsem zhubla 1,5 kg bez hladovění. Je to můj styl a nemusí vyhovovat nikomu dalšímu.
Věra Ježková
7.10.2017 15:33
Neumím si představit, že bych razantně změnila svůj jídelníček jen kvůli nějakému výzkumu hlásajícímu, co je zdravé. Pouze před lety po ledvinové kolice, která mi dala opravdu zabrat, jsem na rok vynechala své nejoblíbenější pochoutky, a to mléčné výrobky a hořkou čokoládu. Pak jsem se k nim postupně vrátila. Piju víc vody, aby se mi nevytvářely kameny.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA