ilustrační foto: pixabay.com
Z pohraničí
4. 10. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libor Farský
6.10.2017 10:10
Nás jednou držela hlídka na služebně celý den, něco si tak dlouho telefonicky ověřovali. Byli jsme s manželkou autostopem na výletě u Dolního Dvořiště. Nešťastnou náhodou jsme opustili silnici a šli do lesa zrovna v okamžiku když pohraničníci jeli okolo. Manželce se totiž chtělo čůrat. Nenechali si to vysvětlit. Myslím, že by zadrželi i tu kravičku. Ještě štěstí, že jsme v baťůžku neměli mapu nebo, nedejpánbu, dokonce kleště!
Naděžda Špásová
4.10.2017 19:24
V podstatě taky pocházím z pohraničí. Moje rodná vesnice byla za války německá a teď máme do Německa, co by tzv. kamenem dohodil. Taky jsem se vašim vyprávěním docela bavila, i když to asi taková sranda občas nebyla. :-)
Lidmila Nejedlá
4.10.2017 16:26
Maruško, měla jsi dobrodružný život. S těmi kravami jsi mě pobavila.
Zuzana Pivcová
4.10.2017 14:38
Když jsme měli dětský tábor s výukou němčiny v Malontech za Kaplicí, tak za střediskovou obcí byl hřebčinec Bělá, ale když jsme tam šli s dětmi na vycházku, tak nás pohraničníci hned otáčeli zpátky. Tam už začínalo první hraniční pásmo.
Hana Rypáčková
4.10.2017 12:58
Vzpomínky na to , co se dělo u hranic jsme dávali k dobru, ale mládež si to vůbec nedovede představit.Jak jsme se vrhali na zakázaná místa, to už děti zažily s námi.Hranice se překračovaly beztrestně a ješzě nám za Gottwalda načepovali tuplák.
Hana Lancová
4.10.2017 10:11
Jó, taky bych mohla vyprávět. Jezdila jsem na prázdniny k čáře nedaleko přechodu Hatě. Škoda, že jste neuvedla místo, kde se to odehrálo.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA