Z pohraničí
ilustrační foto: pixabay.com

Z pohraničí

4. 10. 2017
Můj příběh Soutěž pro nováčky
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Nás jednou držela hlídka na služebně celý den, něco si tak dlouho telefonicky ověřovali. Byli jsme s manželkou autostopem na výletě u Dolního Dvořiště. Nešťastnou náhodou jsme opustili silnici a šli do lesa zrovna v okamžiku když pohraničníci jeli okolo. Manželce se totiž chtělo čůrat. Nenechali si to vysvětlit. Myslím, že by zadrželi i tu kravičku. Ještě štěstí, že jsme v baťůžku neměli mapu nebo, nedejpánbu, dokonce kleště!
Anna Čípová
Zajímavé povídání.
Naděžda Špásová
V podstatě taky pocházím z pohraničí. Moje rodná vesnice byla za války německá a teď máme do Německa, co by tzv. kamenem dohodil. Taky jsem se vašim vyprávěním docela bavila, i když to asi taková sranda občas nebyla. :-)
Lidmila Nejedlá
Maruško, měla jsi dobrodružný život. S těmi kravami jsi mě pobavila.
Zuzana Pivcová
Když jsme měli dětský tábor s výukou němčiny v Malontech za Kaplicí, tak za střediskovou obcí byl hřebčinec Bělá, ale když jsme tam šli s dětmi na vycházku, tak nás pohraničníci hned otáčeli zpátky. Tam už začínalo první hraniční pásmo.
Hana Rypáčková
Vzpomínky na to , co se dělo u hranic jsme dávali k dobru, ale mládež si to vůbec nedovede představit.Jak jsme se vrhali na zakázaná místa, to už děti zažily s námi.Hranice se překračovaly beztrestně a ješzě nám za Gottwalda načepovali tuplák.
Hana Lancová
Jó, taky bych mohla vyprávět. Jezdila jsem na prázdniny k čáře nedaleko přechodu Hatě. Škoda, že jste neuvedla místo, kde se to odehrálo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%