ilustrační foto: pixabay.com
Hudební škola
18. 9. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Karel Hyndrák
18.9.2017 21:01
Konečně zas článek k rodinnému muzicírování. Je to i procvičování mozku, každá ruka dělá něco jiného, noha dupe, ústa zpívají a chudák mozek si ještě musí pamatovat text a sled akordů. Ty poslední dvě věci si usnadníme tabletem. Na Internetu jsou mraky zpěvníků, akorát je v tom bordel. Pro tablet se to nehodí, dělají to lidi, kteří neumí pracovat s počítači. Textový procesor používají jako mechanický psací stroj. Dost! Už mně to dožralo a udělal jsem něco jinak. Na mé stránce www.skolime.cz na záložce Já banjista je podskupina Zpěvníky do tabletu. Tam si stáhnete zpěvník 100 lidovek a hospodských odrhovaček a taky zpěvník koled. Je tam text velkými písmeny, ještě větší jednoduché akordy. Pokud budete připojeni na Internet, tak je tam ještě odkaz na youtube, kdybyste si nevzpomněli jak ta píseň má asi vypadat. Jasně, kam se hrabe Amerika na Jožku Černého a cimbálovky.
Zuzana Pivcová
18.9.2017 19:07
Svou hru na housličky, ze které jsem v 9. třídě pláchla, jsem zaměnila za brnkání na kytaru. S nejznámějšími akordy jsme obě sestry obsáhly téměř celý repertoár zpěvaček druhé poloviny 60. let. Často jsem hrála i spolužákům, nejraději hity Yvonne Přenosilové, ty mě braly. :-))) Pak jsem ale šla na výšku a měla jiné zájmy a na kytaru jsem už nesáhla. Když jsem z podnětu Karla H. zde na portálu začala s jednoduchou hrou na ukulele, už jsem si (naštěstí) z kytary nepamatovala skoro nic. Moje sestra vede ve škole brigádně kroužek písní s kytarou a děti o to mají překvapivě velký zájem, což jsem ani netušila, že je třeba baví ještě V dáli za horama stojí chajda malá....
Zdenka Jírová
18.9.2017 17:50
Je to hezký článek ovůli a potvrzuje prřekadlo. že když se chce, všechno jde. Len s Vámi nesouhlasím v tom že nabyly kytary. Mám dvě dcery obě se učily hrát na kytaru před rokem 1989 a oběma jsem koupila kytyru bez zvláštních potíží. S tím ostatním celkem souhlasím.
Naděžda Špásová
18.9.2017 15:24
Kytaru jsem docela ráda poslouchala. Sama na nic nehraju a ani jsem to nezkoušela. Mám kamaráda, který to opravdu umí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA