Foto: autorka
Jiří Anderle, akademický malíř a grafik
11. 9. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Vladka Steinová
30.11.2017 09:47
Děkuji za oba příspěvky.Potěšilo mě, že p.Borecký pozitivně hodnotí vyprávění p.Anderleho, o kterém se též zmiňuji ve svém článku.I kniha Láska za lásku se čte jedním dechem. Děkuji.
Josef Borecký
28.11.2017 07:37
Ano pana Anderle mám rád pro jeho tvorbu, byl jsem na jeho výstavě v Obecním domě. Krásná souborná výstava. Ale ještě víc si vychutnávám jeho hovory v něděli na dvojce, kterou poslouchám od rána do večera.
Obdivuji jeho paměť a schopnost vykreslit situace postavy i atmosféru minulé doby. Někté okamžiky se ještě shodují i s mými vzpomínkami, i když jsem o 20 let mladší. Ještě pamatuju jízdu na žebřiňáku taženém naší kravkou, stavění obilí do panáků . Hejna vlaštovek, jiřiček, vrabců i chocholušů, kterých bylo skoro jako vrabců. Dnes když jsem na Moravě viděl jednoho, byla to obrovská vzácnost. To už je taky před pár roky. Pan Anderle umí nádherně popsat a vybavit si i vůně . Je to opravdu svátek ve svátek ho poslouchat. Jos.
VANDA Blaškovič
13.9.2017 08:12
Zajímavý článek, Vladko. Pro mne až do teďka neznámý umělec. Měla bys začít opět psát častěji. Děkuji! V.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA