Ilustrační foto: Pixabay
O salámu, odvaze a taky o štěstí
30. 7. 2023V tomto příběhu hraje klíčovou roli salám. A taky odvaha jedné šestnáctileté dívky. Představme další hrdiny tohoto příběhu: zámek kousek za Prahou, zvaný Dolní, jeho naprosto nesourodí obyvatelé a jedna zahradnice. A ještě doba, kdy se příběh odehrál - druhá světová válka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaromír Šiša
3.8.2023 14:57
Moc hezky napsaný příběh a šťouraly pusť k vodě a nebo od těch co Ti to jako kronikářce Panenských Břežen vyprávěli, předlož notařsky ověřený dobropis. :-)
Daniela Řeřichová
1.8.2023 14:09
Nádherná povídka od myšlenky po zpracování. Jsem Vaším vděčným čtenářem, literatura je Vaše parketa. Líbí se mi i předešlé povídky reflektující příběhy Helenky. Pište dál, tento žánr na portálu velmi chybí. :-)
Marie Faldynová
1.8.2023 06:44
Mě se příspěvek líbil, je mi líto, že došlo ke sporu o autorství - ale i kdyby - k porušení autorských práv nedošlo, když za články nemáme honorář :-))
VANDA Blaškovič
31.7.2023 14:18
Paní Zuzano, krásný příběh, perfektně napsaný. To se Vám to píše, když jste byla přímo u zdroje!…:) A stydět by se měl někdo jiný, za své chybné, i když zřejmě jen zbrklé odsouzení Vás, jako předpokládané plagiátorky. Pište dál, myslím, že většina si ráda přečte Vaše články.
Alena Velková
30.7.2023 23:46
Paní Zuzano, příběh je silný a krásný, nikdo z diskutujících vám neupírá způsob zpracování a chápeme, že by velkým vysvětlováním příběhu spadl řemen, ale pod články čerpajícími z historie je opravdu zvykem uvádět zdroj, alespoň tak jak psala Taťána ve 21:01.
Taťana Veselá
30.7.2023 21:01
No, prijde mi, ze povidka mohla mit prave "zdroj": z vypraveni pani ..... ci podobne. Jinak hezky napsano, avsak od VIP blogerky se to ocekava ;-) diky za hezky pribeh
Zuzana Zajícová
30.7.2023 20:10
Jaký zdroj jsem měla uvést??? Povídala mi to kdysi paní Vovsová, je to prostě povídka, nikde jinde jsem nic o ní nečetla!!! Trochu jste mi vzali chuť sem psát... léta píšu na iDnes, kdybych něco hledala v nějakých zdrojích na internetu, samozřejmě napíšu zdroje, ale já píšu svoje texty ze svojí hlavy a ze svých zkušeností. Texty toho pana Zemánka, kterého zmiňuje paní Kosťunová, jsem nikdy nečetla, ani články v Paměti národa. Je mi líto, ale stojím si za svým, že je tohle moje dílo a nevím, jaký zdroj bych měla uvádět. Kdybych napsala místo Helenka - paní Helena Vovsová, asi by vám to víc vyhovovalo, ale podle mě by to ztratilo půvab toho příběhu...Příště si rozmyslím sem dávat článek...
Jitka Hašková
30.7.2023 20:01
Mohla jste si všimnout u článků ostatních autorů, že uvádějí zdroje. Je to na tomto serveru zvykem a také je slušnost je uvádět.
Zuzana Pivcová
30.7.2023 18:13
Znám dokumenty, které jsem četla v Militärarchivu ve Freiburgu, týkající se vdovy Liny Heydrichové. Žádala v nich např. o přidělení židovských vězňů na práce v sídle v Panenských Břežanech, žádala o nábytek a vybavení ze zabaveného majetku Židů nebo zatčených odbojářů. Neustále zvyšovala své nároky, a protože už pro úřad Státního ministra neměla žádnou důležitost, dopisoval si s dalšími vysokými představiteli SS, aby ji už nějak odmítli a na něco se vymluvili. Je to už dost let, detaily si už nepamatuji.
Zuzana Zajícová
30.7.2023 18:12
Nějak mě nenapadlo, že musím u povídky psát i to, jak vznikla. Nejjednodušší je asi psát tím pádem fantasy, jenže to mi moc nejde :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA