Foto: autorka
Vzpomínka na velkou vodu 2002
14. 8. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Mužíková
14.8.2017 22:27
Kruté vzpomínky. Mně i mé rodině se povodeň vyhnula, ale sledovali jsme tyto události ve sdělovacích prostředcích s velkými obavami.
Věra Ježková
14.8.2017 20:54
Kvůli mamince, která odmítla se evakuovat, jsem prožila během srpnových povodní psychicky nesmírně vyčerpávající týden – jeden z nejhorších v životě. Ještě nejméně rok po nich jsem se bála deště, což pro mne bylo o to horší, že do té doby jsem ho milovala.
Jana Šenbergerová
14.8.2017 15:28
Nám se velká voda pokaždé vyhnula, tak doufám, že to tak zůstane. Kamarádka z Děčína bydlela u Labe. Pro postižené to byly velmi kruté dny. Děsí mě, že ty padesátileté a stoleté vody teď přicházejí příliš často.
Naděžda Špásová
14.8.2017 13:29
Na tu potopu si taky pamatuju. My bydlíme naštěstí dál od Labe, ale kousek od nás je rybník a potok a ty tedy rozvodněné byly. Vodě nic neuteče, bohužel ani naše poklady, jako jsou staré fotky, a nebo třeba i staré recepty. Leccos se dá nahradit, ale jsou věci, které nenahradí nic. Zůstanou jen vzpomínky.
Zuzana Pivcová
14.8.2017 13:16
Álo, díky za připomínku. U nás v Praze to bylo z 12. na 13. 8. Ještě o víkendu se lidi dívali na nábřeží, jak se valí voda, a fotili to jako senzaci. V úterý k večeru už bylo zle. Vojenský archiv na Invalidovně dopadl se svou dokumentací hodně špatně. K tomu všemu si nás hodně podaly sdělovací prostředky, že jsme nezachránili spisy v celém přízemí. Těžko, ve dvoře bylo 3, 40m vody. No, bylo by to na celý článek, ale ať už to zůstane jen jako vzpomínka, na jedné straně na katastrofu, na druhé na ukázněnost a solidaritu, kterou i Pražáci ve většině případů prokázali.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA