Foto: autor
Hurá, jedeme na houby
8. 8. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Anna Čípová
9.8.2017 14:30
Františku, vaše vzpomínání mne vrátilo do dětství, kdy jsme chodili do lesa sbírat kuřátka. A večer maminka připravila smaženici.
Drahomíra Stínilová
9.8.2017 00:51
Před týdnem po dešti mi vyrostly na zahradě v trávníku takové ty jemné špičky, ale ty se asi nedají konzumovat. Tak jsem myslila, že porostou. Ale houby... houby nerostou. Jak já bych chtěla objevit v trávě tu kouzelnou, voňavou hlavičku i malého hříbečka, ale jak jsem slyšela v naší republice je to s vláhou špatné díky mizernému hospodaření s vodou a krajinou. Voda prostě po slejváku steče do řek a s nimi do jiných zemí. A tam třeba ani fenomén houbaření neznají. Jinak vzpomínkový článek je moc pěkný. Taky jsem zažívala krásné chvíle v dětství s rodiči. Moje maminka málokdy něco našla, ale když se to stalo, jásala nad tím, až se les otřásal.
Alena Tollarová
8.8.2017 22:35
Šla bych na houby až bych plakala. Ale prý stejně nerostou, tak nepláču a chodím někam jinam.
Eva Balúchová
8.8.2017 22:00
Svými články mě připomínáte mé mládí.I na myši jsme chodili i na houby.Houbaření je stále můj koníček i má radost.Letos bohužel zatím nic.
Jana Šenbergerová
8.8.2017 19:02
V sobotu jsme našli na Rejvízu tři kuřátka a tím to skončilo. Možná na podzim bude líp.
Zuzana Pivcová
8.8.2017 17:53
Jsem na jihu Čech a ještě jsem nebyla v lese. Podle informací místních zde letos houby nerostou. V kraji, kde jsem vyrůstala, houby celkově moc nerostly. Asi jsme neznali místa, jako měl Váš tatínek. :-)
Naděžda Špásová
8.8.2017 17:48
Letos je to bída. Byli jsme v lese několikrát a až na pár babek jsme našli velký prd. Lesy jsou suché, u nás teď neroste nic. Ty babky jsme našli v Blatné. Už mám absťák, les a houbaření mi chybí. Doufám, že se to zlepší.
Věra Lišková
8.8.2017 16:25
Letošní rok můžeme zatím na hřiby jen vzpomínat. V lese je sucho a to houby nemají rádi.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA