Ilustrační foto: ingimage.com
Buďte tvrdí. Ať si mladí vyřeší své finanční problémy sami
4. 8. 2017Pro dobrotu na žebrotu. Toto prastaré pořekadlo nabylo v této době nový význam. Mezi lidmi vyššího věku přibývá těch, kteří nezvládají platit dluhy. Ale proč se zadlužili? Chtěli pomoct vnukům, dětem, rodině.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Josef Bílý
22.9.2018 00:32
Ať si mladí vyřeší své finanční problémy sami - není co dodat !! Souhlas !!
Věra Halátová
24.12.2017 09:05
Nesnáším slovo "samoživitelka". Krmím se sama už asi od dvou let. Jsem tedy "samoživitelkou" celý svůj život. Nenaříkám, nestěžuji si. Manžel mi zemřel před 24 roky, když mladšímu synovi bylo sedm let a staršímu patnáct. Oba jsem uživila, oba vystudovali, jeden střední, druhý vysokou školu. Oba se živí sami, bez mého přičinění. Vědí, že já je finančně podporovat nebudu. Vědí to, protože jsem je to takto učila. Starší má desetiletého chlapce, mého vnuka. Ani toho finančně nerozmazluji. Nežiji v té vrstvě obyvatel, která může jen tak koupit vnukovi tablet, nebo dokonce auto. Tato doba je taková, jaká je, byly i horší doby. V roce 1974 jsem neměla kde bydlet, sehnala jsem podnájem, měla jsem dvě zaměstnání a ještě jsem opisovala studentům diplomové práce, vzala jsem si půjčku na nábytek a na vinkulační vklad do stavebního bytového družstva. Denně mi zůstalo jen na oběd v závodce, k večeři mléko a rohlík a ke snídani totéž. A není pravda, že každý, kdo požádal, dostal byt. A že se všichni měli "dobře". Vždycky byla doba nějaká a myslím si, že moje rodiče měli dobu ještě horší, nemluvím o manželových rodičích, kteří žili na Slovensku v době hospodářské krize třicátých let. Je potřeba si uvědomit, že nikdo člověku nepomůže. Jediná ramena, o která se můžete opřít, jsou ta, která vidíte na svém pohledu do zrcadla.
Ludmila Linkensederová
8.8.2017 14:24
Jsem samoživitelka v důchodu /70 let/.Musím mít ještě 2 brigády,uklízím.Vše kvůli vnukovi/25 let/,aby nepadl na dno. Má práci,ale nedostává peníze ,když tak malé částky.Žili jsme v jednom bytě 3 generace, nešlo to. Tak má svůj podnájem v 1kk.Celkem platí 8200.-Kč. V dubnu se zapracovával na novém místě a pak mu řekli ,že zapracování je neplacené. To jezdil starým autem denně do práce a zpět 100 km.V našem malém městě práci neseženete. Další měsíc dostal pracovní smlouvu se zaručenou min.mzdou 12200 hrubého.Zaplaceno ale měl pouze 6500,-Kč, za měsíc, protože se zhroutil psachicky a marodil 14 dní. Ted čekáme kolik dostane výplatu za červenec.Je to hrozné, někdo by už měl udělat přítrž podnikatelům podvodníkům, většinou se jedná o malé firmy /gastronomie, doprava/. Platí bokem k výplatě černé peníze a když nemají náladu, nedají vám nic. Přitom v gastronomii už platí EET. Kde tedy tito podnikatelé berou tyto peníze? Během posledních 3 let jsme se v naší rodině /tři členové / setkali jen s podvodníky podnikateli. Na jednoho si dokonce dcera ztěžovalana inspektorátu práce, ale pak dostala výpověď. Kde to proboha žijeme ??? Místo klidného stáří mám noční můry. Strach o děti i vnoučata. Tato doba je hnusná. A to se členové rodiny snaží stále pracovat a nejsou to žádní IQ tykve.Zdaví Ludmila
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA