ilustrační foto: pixabay.com
Moje cuketové opojení
3. 8. 2017To jsem dopadla. Také se vám s přibývajícím věkem změnily priority? Dnes nebudu psát o dětech, ani o autech, o kočkách, o chlapech, o horách, o zahrádce. Já, která celý život nerada vařím, hodlám psát o jídle a vaření. Co o jídle, chci vám vyprávět o svém cuketovém šílenství.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Čadová
12.8.2017 00:33
Cukety mám ráda. Tento rok jsem zasadila na kompost 2 sazeničky a sklízím a sklízím, rozdávám a rozdávám! Mám ráda zelené i žluté cukety!
Helenka Vambleki
6.8.2017 18:02
Doplnila bych k receptu Áji na cmundu: já nastrouhám jen cuketu a místo brambor a mouky dám pěkně éčkovou sušenou bramborovou směs/bramborové těsto nebo bramborové knedlíky/ a pak vše, co do placek patří, jak píše - majoránku, vejce, sůl, pepř, česnek - ta suchá směs vsákne cuketovou vodu a chutná to bramborama :p
Marta Novotná
5.8.2017 17:56
Myslím,že stejný problém -když rostou ,tak rostou- mám letos s dýněmi. Už se mi jich podařilo pár rozdat, několik spotřebovat v rodinném stravování a další rostou a rostou ....
Helena Pardová
4.8.2017 10:55
S cuketami je ten problém, že když jsou, tak je jich hodně. Dočetla jsem se kdesi na internetu, že se dají zavařovat, tak jsem vyzkoušela, jde to, tak předávám dál. Vynechám hotové zelí, stačí jenom postrouhané na hrubém jazýčkovém struhadle (robot) a zavařit - stačí 10 minut na 80 - 100 stupňů. Pokud bych plánovala na delší dobu, asi bych prodloužila dobu na 20 minut. Hodí se na cukeťáky, zelí, sekanou i úžasnou cuketovou bábovku nebo polévku. A až se zima zeptá, co jsem dělala v létě, můžu vítězoslavně uvařit něco cuketového.
Jaroslava Handlová
4.8.2017 08:51
Olinko, já holka z paneláku, nepěstuji nic k jídlu, tedy ani cukety. Ale shodou okolností jsem se minulý týden olizovala nad cuketovým „dortem“. Kamarádka na chalupě přede mne postavila velkou kulatou keramickou mísu a požádala mne o rozkrájení toho výtvoru. Moc jsem si s tím nevěděla rady – netušíc, co to vlastně je. Nakrájela jsem z toho dortíky. Vypadalo to báječně a ještě báječněji mi to chutnalo. Ingredience v tom byly přibližně shodné, jako u tvé sekané. Jedly jsme to studené a zapíjely sektem, v němž jsme máčely kostky melounu.
Olga Štolbová
3.8.2017 21:02
Víte někdo jak uchovat cukety co nejdéle? Já mám vyzkoušeno měsíc ve studeném sklepě na zemi.
Marta Nosková
3.8.2017 19:24
Alenko V., loňské dýně vydržely až do letošního jara . Třeba ještě budu mít příležitost a možnost "hokaiďáka" Ti předat.
Alena Vávrová
3.8.2017 14:59
Jejda Marti, vědět to, tak jsem Ti také dovezla cuketu do Doubravy k C. A já zas jako na povoru nemám ani jedno hokaido, jestli se zadaří, budou unás vodní melouny.
Věra Ježková
3.8.2017 13:18
Recepty vítám. Cukety dostáváme s partnerem od jeho dcery, a tak se sluší je jíst. Už jsme si na nich i pochutnali.
Alena Tollarová
3.8.2017 12:58
Olinko, jsem ráda, že jsem si po čase přečetla něco od Tebe. A vůbec nevadí, že je to o cuketách, kterým naše rodina neholduje. Taky jsme zkoušeli, ale chuťové pohárky protestovaly. Každopádně všem cuketomilcům přeji dobrou a ještě lepší chuť.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA