ilustrační foto: pixabay.com
Rytíř sobotního úklidu
27. 7. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
28.7.2017 13:40
... dospělí jsou divní. Vymýšlejí si práce, aby se nenudili. To proto, že si neumějí hrát." Musím se přiznat, že takhle to vnímám dodnes. :-)
Pěkně jste se vrátil do dětství. U nás doma se pro tu proutěnou plácačku na koberce používal podobný název - prakr. I ve své domácnosti jsem ho ještě používala, dokud byly u paneláku klepače a v bytě menší koberce. Jeden určitě mám někde hezky schovaný, protože se mi líbil.
Hana Rypáčková
28.7.2017 06:41
Hezké, často vzpomínám na praní bělením právě v létě.Byly jsme se sestrou odvezeny s prádlem k řece a ponechány kropení a kropení, koupání o hladu, než tatínek přivezl i maminku s uvařeným obědem.Pak spolu promáchali prádlo v řece (ekologické to tenkrát nebylo) a to byl nejmilejší úklidový den.
Alena Vávrová
27.7.2017 22:17
Lubomíre, líbí se mi to a mnohé jsem si připomněla. Bylo nás doma hodně a musely jsme pomáhat, ač rády - nerady...
Lubomír Müller
27.7.2017 19:29
Děkuji, milé dámy, za pěkné komentáře (i za hvězdičky). Tohle moje vzpomínkové vyprávění je vyňato z nově chystané knihy krátkých skoro povídek na téma příběhy dětství. Mám rád knihu Františka Hrubína U Stolu, nebo Jak voní tymián od Marcela Pagnola, ve kterých lyricky reflektují své dětské vzpomínky. Proto je mé povídání stylizované do podoby "literární", ale vychází z toho, co mi z dětských časů (tj, tak do mých 13 let věku, pak jsem byl vržen téměř do dospělosti, a to jsem již zpracoval v knihách Schody do nebeského pokoje a Oběti milostného nerozumu, které vyšly před lety) utkvělo v paměti. Nevím, zda se to na i60 hodí, ale třeba si někdo rád přečte i něco "knižního", tedy jiného než jen reportáže, návody, cestopisy, rady, zkušenosti apod.
Marcela Pivcová
27.7.2017 19:06
Myslím, že souvislé vzpomínkové vyprávění na téma úklid bych už nesepsala, ale na některé detaily si pamatuji dodnes. Když jsem, klečíc na kolenou, hadrem pracně myla podlahu, maminka mě při tom pozorovala a hodnotila můj výkon slovy: Taky ulice, nejen náměstí. V tu chvíli jsem v duchu zuřila, ale nedovolila jsem si svou nelibost jakkoliv dávat najevo...
Zuzana Pivcová
27.7.2017 17:05
Je to hezké čtení. Já už bych se do myšlenek a stylu psaní školačky asi nevžila.
Věra Ježková
27.7.2017 17:01
Moc hezké. Máte úžasný slovník. Na klepání koberců na dvoře jsem už zapomněla.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA