Rodinná oslava. Radost nebo stres?
Ilustrační foto: ingimage.com

Rodinná oslava. Radost nebo stres?

19. 7. 2017

Narozeniny, výročí, svatba, zkrátka rodinné sešlosti. Měly by být příjemnou zábavou. Často jsou ve skutečnosti stresujícím zážitkem.

rodina
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Doležel
Zkusili jste si objednat DJ? Například DJ Patzy, jehož služeb jsme využili loni počátkem roku, kdy ještě nevypukl koronáč, byl fakt velmi zábavný a pohotový, co se týká výběru dětské hudby..a dokonce zahrál dětem i na přání- https://djpatzy.cz/dj-na-vecirek/
Zdenka Jírová
Nás je na štěstí tak málo, že se všichni vejdeme k jednomu stolu. Scházíme se nejen na Vánoce , ale i v průběhu roku a oslavíme všechny svátky i narozeniny. Občas pozvu rodinu ke společnému obědu,to když přijede dcera a vnuk z Prahy, tak je to důvod ke společnému setkání. Nějak to považujeme za normální a nijak nad tím nepřemýšlíme. Byla jsem k takovým setkání vychována a spíš se divím, že to někde jsou nepřekonatelné problémy.
Jan Bratan
My víme že dobré oslavy jsou teď v ůnikových místnostech. Vejde se tam hodně lidí a je to zábava, pro libovolnou věkovou kategorii, minule jsem tam slavil svoje 40ny a jako vážně skvělé. byli jsme myslím tady - https://questerland.cz/ - v té místnosti se zombíkama.
Dagmar Bartušková
Nás je i s příbuznými málo, tak veškeré oslavy necháváme na restauracích. Ty časy, kdy jsme slavili doma, dávno minuly.
Marta Novotná
Můj názor je - lépe se setkat na oslavě než na pohřbu. A mám pocit,že počet pohřbů stoupá úměrně k věku. Proto se raděj bavím na oslavě s rodinou a přáteli kdykoliv je příležitost. Mezi rozumnými lidmi lze vyřešit i finanční náročnost, u nás se vždy domluvíme co kdo připraví a zařídí. Samozřejmě každý podle svých možností. Nejraději mám setkání nahodilá a neplánovaná, přátele i příbuzné vidím ráda kdykoliv.
Marcela Pivcová
Podle mého mínění je tento článek úplně pravdivý. Mám příbuzných minimum - s některými se ani nestýkáme - a tak oslavy, které přicházejí velmi zřídka, jsou spojeny aspoň trochu se stresem. Padesát jsem nejprve oslavila oficiálně ve školním kolektivu, potom se sedmičkou přátel v panelákové garsonce. Na svou šedesátku jsem nastupovala na brigádu do archivu a na datum narození se nikdo ani nepodíval. Další výročí nepřipomínám. Nejraději mám posezení jen s několika dobrými přáteli, bez ohledu na to, jestli někdo něco slaví.
Věra Ježková
Již jsem zde někde psala, že nechápu, když lidé při narozeninách říkají, že už není, co slavit. No přece to, že se jich člověk dožil. Rozumím ale nechuti organizovat velké rodinné oslavy. Já se účastním pouze jednoho setkání velké partnerovy rodiny o Vánocích a to je moc fajn. Všichni jsou rádi, že se zase vidí a mají si o čem povídat. Místo setkání se střídá. Když je potřeba, i do dvoupokojového bytu se vejde kolem třiceti lidí včetně dětí. Jinak zastávám názor, že narozeniny jsou moje a můžu si s nimi dělat, co chci. Takže je slavím v menším rodinném kruhu. Asi by to chtělo nějak šetrně rodině vysvětlit a do ničeho se nenutit. Jak, na to samozřejmě návod nemám.
Alena Vávrová
My slavíme odjakživa rádi, ale já už sama zvládám jen s vypětím nachystat pro tolik lidí a mladí mají málo času pomoci, jedině snad když je to oslava přímo jejich a koná se to tady na zahradě. To bývá úplně nejlepší. Chlapi se vyžívají v grilování a hned je o dost míň práce ;-). Nebo když zeť uvaří gulášek v kotli na ohni. A taky již nelpíme na tom, že to musí být přesně v určitý den. Koná se to, když to většině rodiny časově vychází a je slušné počasí.
Alena Tollarová
Jmenované Marii bych doporučila, aby si přečetla můj článek Šedesátka, kde jsem se s tím samým problémem vypořádala po svém. A letos v naší rodině byla devadesátka, ke které jsme dali dohromady širokou rodinu, která by se jinak nesešla a bylo to prima. Občas by asi bylo dobré se neškaredit a třeba i ty ironické poznámky brát s humorem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%