ilustrační foto: pixabay.com
Povídky z letiště
10. 7. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ivan Petroušek
16.7.2017 09:38
Milé dámy,vážená paní Zuzanko a paní Ivanko,zřejmě jsem zapomněl zdůraznit,že to byl nezapomenutelný zážitek ne právě v pozitivním smyslu,spíše ironicky,ve skutečnosti to nepochybně bylo ještě horší,než obě uvádíte,my jsme do těchto akcí byli všichni nahnáni povinně,aniž jsme o to kdo stál,jako dnes si vzpomínám,že za mnou asi dva roky po nástupu k pluku přišel jeden vysoký důstojník pluku a oznámil mi,že pokud nevstoupím tam,kde byli u letectva již všichni,tak že se žádný z našich synů nedostane ani na střední školu. Dnes se za to své tehdejší rozhodnutí stydím,ale naši kluci dodnes neví,jak zbabělý jejich táta tehdy byl.Nemůže mi být omluvou,že v podobné situaci se ocitly statisíce našich lidí.
Zuzana Pivcová
10.7.2017 15:18
Pro mě je zajímavé, co jste vylíčil, protože jsem o sovětské posádce v Milovicích vlastně nikdy nic konkrétního neslyšela. Ale zato si vzpomínám, jak to bylo obdobně v NDR. V Brandenburgu, kde jsem byla v r. 1980 a 1984 na kurzu zahraničních učitelů němčiny, byli také Rusové, celé veliké sídliště, kam se, kupodivu, asi narozdíl od objektu kasáren, vstoupit smělo. Tam žily rodiny důstojníků jako ve vlastním městě, všude ruština, ruské luxusní obchody se západním zbožím. Šel třeba důstojník a za ním několik kroků jeho "pucflek", který mu nesl tašky s nákupem. Kdysi jsem byla v černomořském středisku Soči a viděla jsem, že pro místní tam byla všude bída. Tihle v NDR se roztahovali jak panstvo. Za čí peníze žili, nevím.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA