FOTO: autorka
Iva Holmerová: Ve zralém věku je důležité mít se rád a neskuhrat
24. 6. 2017Hovoříme-li o zralém věku, vždy se mi mimoděk automaticky vybaví jméno Iva Holmerová. Docentka, MUDr., primářka, PhD., ale především skromná, vždy usměvavá dáma, která se už od dob studií věnuje problematice stáří. Krom projektu Gerontologického centra a gerontologie jako takové pomáhá a vnáší osvětu i do problematiky Alzheimerovy choroby a demence. Přednáší, vystupuje v médiích, účastní se konferencí v ČR i za jejími hranicemi.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Oldřich Čepelka
24.6.2017 21:51
Od podzimu budu spolupracovat s doc. Holmerovou v Geront. centru. Už se moc těším!
Marta Potůčková
24.6.2017 17:41
Děkuji paní Holmerové za tak krásné nápady o staré lidi. Maminka také byla v Benákově ul. a nemohla si to vynachválit. Bylo to po operaci krčku. Za 3 měsíce sice zemřela v Tomajerově.nem. a to jsem jí chtěla zase do centra dát, neboť na něj vzpomínala a já také. Děkuji Marta Potůčková
Věra Ježková
24.6.2017 10:16
Moudrý článek od moudré autorky. Když jsem slavila padesátiny, napsala jsem si na pozvánku dva citáty. Autora prvního si nepamatuji, druhý byl od prof. Vondráčka. Zde jsou: „Když jsem byl mladý, říkali mi: Počkej, uvidíš, až ti bude 50! Dnes je mi 50 a nevidím nic.“ „Padesátka je věk, v němž se člověk v poměrném mládí dožívá úctyhodného stáří.“
Marie Ženatová
24.6.2017 10:13
Paní docentka Holmerová je skutečně člověkem na pravém místě a zaslouží skutečný obdiv...
Moji rodiče prožili svůj život ve svém domově a obzvláště maminka se dožila 92 let v obdivuhodné svěžesti jak duševní tak i fyzické. Tento čtvrtek jsem se ale setkala v jednom zařízení pro starší lidi s několika jeho obyvateli - někteří si pobyt ve vlídném prostředí chválili, jiným se nelíbilo. Jenže tito lidé většinou nemají možnost dožít v prostředí vlastního domova - ovšem všichni kolem nich se určitě snaží, aby se jim žilo kvalitně...
Zuzana Pivcová
24.6.2017 07:46
Před paní docentkou Holmerovou se jako před odbornicí i člověkem v úctě skláním. Věřím, že s jejím přístupem ke stáří se dá dožít opravdu důstojně a pokojně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA