Ilustrační foto: pixabay.com
Nehty jako zpráva o zdraví či nemoci
13. 6. 2017Rýhy, bílé flíčky, lámavost. Zdánlivě malicherné změny na nehtech mohou signalizovat, že se v těle děje něco nedobrého. Málokdy to však bereme na vědomí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Novotná
22.6.2017 12:53
Mám rýhované nehty už několik let, a když jsem to řekla doktorovi, tak se mi vysmál, co si to vymýšlím. A tady ten článek? Nic nového nám paní doktorka neřekla. A píseň na nohách? Tu jsem chytla ani nevím kde,protože všude chodím v žabkách. Ale myslím, že to bylo z nějakých bot. Dřív vám nedali vyzkoušet boty bez ponožky, to už dnes neplatí. A vyléčit plíseň je běh na dlouhou trať. A stejně se to vrací.
Josef Zavřel
15.6.2017 11:39
Významným doprovodným stavem nemocničních pacientů je jejich zanedbaná péče o nehty především na nohou. Na odděleních se tímto lékaři, ani střední zdravotnický personál nezabývá, protože to je mimo rámec delegované péče o pacienta a nemocnice neuzavírají smlouvy s podiatry, případně pedikérskými firmami. Například v Pardubickém kraji je pouze jedna osoba, která je diplomovaným pediatrem. Nemoc nehtů a celková péče o nohy je výrazným dluhem vůči péči o pacienty ze strany zdravotnických činností nemocnic. Nemocnice by měly léčit v celém kontextu definovaných potíží pacientů a ne pouze cíleně s opomíjením jiných obtíží.
Jana Šenbergerová
13.6.2017 21:55
Můj současný problém. Vždycky jsem měla hezky hladké a pružné nehty, ale v poslední době se nestačím divit. Jsou samá rýha a prohlubenina. Podle nehtů bych řekla, že jsem skrz naskrz prolezlá nemocí. Možná se o tom zmíním u lékaře, ale nedělám si iluze. Pokud jsou laboratorní testy v pořádku, jsem vlastně zdravá. Některé problémy naše medicína nebere moc vážně.
Zuzana Pivcová
13.6.2017 16:05
V dětství jsem hrála na housle a na to jsem musela mít ostříhané nehty. Takže jsem si na ně zvykla a nikdy později dlouhé nehty nenosila. Nesnesla bych je. Laky se mi samozřejmě líbily, jenže nikdy moc nedržely a neustálé odlakovávání nehtům neprospívalo. V archivu by mě už ani nenapadlo si lakovat nehty. Od mládí jsem si dělala manikúru, ale někdy dost nešťastně, poškodila jsem si nehtové lůžko, až mi nehet celý slezl. Nehty mám rýhované už léta. Nechávám je být. A nehty na nohou, to je samostatná kapitola. Zarůstající nehet je pěkně bolestivý.
Jitka Hašková
13.6.2017 15:27
Velmi zajímavé a důležité. Jsem zvyklá se o nehty starat, zásadně je nelakuji - to jsem dělala v mládí a vůbec to neprospělo - na plísně dávám velký pozor, to se objeví hned , jak jdu plavat někam do bazénu. Bazén bez plísní neexistuje. Dobrá mast proti plísním je základem vybavení . Bílé skvrnky se objeví, když člověk jí moc sladkého. To mám na sobě otestované.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden
Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.
AKTUÁLNÍ ANKETA