TÉMA TÝDNE: Svět se mění rychleji než dříve
Ilustrační foto: ingimage.com

TÉMA TÝDNE: Svět se mění rychleji než dříve

5. 6. 2017

Současná generace seniorů prožila ve srovnání s předešlými generacemi největší změny. Mobily, internet, perfektně fungující technika. To je jen pár věcí, které jsou pro dnešní šedesátníky běžné, ale jejich rodiče by nad nimi žasli a ptali by se: Co to je? Nikdy v minulosti se žádná generace nemusela tak svižně přizpůsobovat novým podmínkám jako lidé, kteří se nyní dostali do důchodového věku. 

retro životní styl životní úroveň
Hodnocení:
(4.8 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Svatava Páleníková
Svět se mění a my s ním. Já už to nějak doklepu, jen doufám, že pro děti bude ten budoucí svět ohleduplný a hlavně mírový.
Jana Šenbergerová
Zatím jakž takž stíhám, ale nebudu mít problém stát opodál, až mi to přeroste přes hlavu.
Blanka Macháčková
Sleduji seriály. Odpočívám u nich. Nemusím přemýšlet a někdy jen tupě zírám. V seriálu Panství Downton je jistá paní Patmorová. Kuchařka, která má své neotřesitelné výsadní postavení v hierarchii kuchyně výše zmíněného panství. Ale běda, přichází elektrifikace. Paní kuchařka se bojí elektrického šlehače, nechápe význam ledničky (vždyť led ve spíži byl tak praktický a stačilo to). Najednou má slzy v očích – nestačí těm mladým a její post je ráz na ráz ohrožen. A proto moji milí vrstevníci a vrstevnice. Nebojme se virtuálního světa, chytrých mobilů, nových aplikací a jiných elektronických vymožeností ať nedopadneme jako paní Patmorová. A ta měla oproti nám tu výhodu, že tehdy alespoň ještě fungovala úcta ke stáří. Pamatujte: kdo chvíli stál, již stojí opodál!
Hana Rypáčková
Je to tak, musíme se stále něco učit a hlavně nezapomínat to, co už umíme. Například elektronické platby. Nenaskenoval se mi příkaz a musela jsem jsem vyťukávat. ...Někdy i ta moderní technika selhává...
Jan Krones
Řekl bych, že jde pouze o optiku: To, co máme před očima je značně větší než to, co je v dálce. Naši předci zažívali stejné převratné změny jako my, v druhé polovině XIX. století lokomotiva, elektřina, industrializace, začátkem XX. století anarchisti, Velká válka s následným převratem společenských a rodinných vztahů, hektické období mezi válkami… 60 let je pro dvacetiletého nekonečno, dvacet let je pro šedesátiletého včera. Změna je život a my máme změny které prožíváme přeceňovat.
Zuzana Pivcová
To je dobrý článek. Souhlasím, že dřív šly ty změny pomalu a pak čím dál rychleji. A jak to bude dál? Veliký otazník.
Věra Ježková
Moc hezký článek. Přiznávám se, že za dobou zaostávám, i když jsem jinak celkem rychlá v myšlení i v pohybu. Nijak mi to nevadí, trochu „konzerva“ jsem i v jiných oblastech. Nemám chytrý telefon. Počítač mám doma až od doby, kdy jsem nastoupila do důchodu. Předtím mi bohatě stačil ten v práci. O různé elektronické vymoženosti se nezajímám. Odmítla jsem nabídku dostat k Vánocům čtečku – kniha je kniha.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

Tento týden si ve vědomostním kvízu budete moci otestovat své vědomosti z historie a zeměpisu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%