Nudapláže: Místa, kde na věku nezáleží
Ilustrační foto: ingimage.com

Nudapláže: Místa, kde na věku nezáleží

6. 6. 2017

Lidé ve věku nad padesát a více. Absolutní tolerance a pohoda. To je nejvýstižnější charakteristika nudistických pláží. Kdo na nich nikdy nebyl, byl by zřejmě překvapen, jak ve skutečnosti fungují.  

koupání
Hodnocení:
(5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Hladká
... je to úžasný pocit, když člověk odloží oblečení a když tělo ze všech stran omývá mořská voda. Byla jsem na dovolené v Chorvatsku v krásném prostředí nudistického střediska Vrsar jen jednou a určitě bych si to ráda někdy zopakovala. Úžasné ubytování v domečcích s teráskou, k dispozici velký park, obchod, výborná strava, zazpívat si v loděnici, koupit si něco na památku ... všude voní pečené ryby a nade vše: na ten úžasný pocit radosti ze života a volnosti se nikdy nezapomene ...
Hana Rypáčková
Plavat bez textilu je náramné, většinou jsme chodili dlouhé tůry po pobřeží a vykoupali a zase šli .. Naučili jsme se to právě na Rujaně a ostrovech, tam mít mokré plavky na sobě by ve větru nebylo zdravé. Dětem to vůbec nepřišlo divné, od mala byly u vody nahé a neskrývali jsme se před nimi ani doma. V kraji rybníků jsme se vykoupali při procházce nebo při jízdě na kole. Jen jednou jsme museli vylézt z vody před rodinkou, když se neměli k odchodu a pán nás nazval "čuňáci". Myslím si, že nahé tělo je odzbrojující. Vydán na pospas . Právě to ukrývání těla a zahalování podněcuje žádostivost, pak to tak dopadá....
Jana Šenbergerová
Na nuda pláži jsem byla jedinkrát před lety s rodinou a přáteli někde u Bratislavy. Nemít na sobě mokré plavky je úžasné, proto vůbec nechápu, proč se nosí zase ty příšerně "velké".
Zdeněk Heřman
Chodil jsem na nuda když jsem bydlel v Sokolově a jezdili jsme do Tatrovic kde byla supr parta nádherné koupání.
Jiří Libánský
Tak jak píše Zuzana. Lhota je super. Vždycky příjemně prožité chvíle za horkého letního dne. Není proč se stydět.
Zuzana Pivcová
V létě 1968 jsem zažila jako studentka na brigádě nečekaně FKK na ostrůvku Hiddensee v NDR. Obcházely jsme ostrov a na tu pláž narazily, jinudy se jít nedalo. Pak jsem viděla ty filmy o četnících, kde byl nudismus brán jako protispolečenské chování. Byla jsem na nudistické pláži na Lhotě blízko Brandýsa n. L. Kdysi v polovině 80. let a pak dvakrát předloni. Nikde se moc nepředvádím, jdu do vody a z vody mezi stromy, ale koupání tohoto typu je velmi příjemné. A myslím, že tak to tam berou všichni.
Eva Balúchová
Já jsem nikdy na nuda nebyla,ale čím jsem starší,tím víc mám pocit,že mě plavky svazují.Musí to být krásný pocit volnosti.
Jarmila Komberec Jakubcová
mezi hrochy bych se opravdu ale opravdu neslunila. Jsou více nebezpeční než třeba lvi.Já vím, že myslíte "hrochy" tlustochy.Mně opravdu nevadí, já nevadím jim, pláž Playa del Ingles je rozsáhlá, ne hlava na hlavě a každý má svoje soukromí. Většinu si udělá takovou v písku vyhrabanou postýlku, dám osušku a vidí mně jen slunce nad hlavou. Byla jsem tam v loni v květnu s kamarádkou, která nikdy na "nudy" nebyla. Byla nadšená a letos letí se mnou a na ni jiného se tak netěší jak na toto dobrodružství.Na této pláži je potřeba si dát pozor na gye.Oni mají tu svou "nuda" blíže k majáku Maspalomas - asi jen 50m. Je to nejznámější "nuda gay" pláž na Kanárských ostrovech.Tam ženy mají vstup zakázán. I v plavkách.
Helena Votíková
Koupání "jen tak" je moc príma. Na nuda pláže chodíme hlavně kvůli klidu a pohodě.
Jarmila Komberec Jakubcová
Na "nuda pláž" občas chodím při své návštěvě Gran Canarie. Je diskretně umístěna na na pláži Playa del Ingleés. Jedná se o trasu od hotelu Beverly park až majáku na Maspalomas. Uprostřed pláže je právě ta pro nudící se Němce. Většinou právě oni jsou vyznavači kultury nahého těla.Bývám na ostorvě většinou týden a z toho tak 3 dny si na tuto pláž zajdu. Je to úžasné koupatá. Neřeším mokré plavky, plácnu sebou do vyhřátého písku a jen se raduji z moře a sluníčka.Nikdo si mně nevšímá jak vypadám, lidé okolo jsou štastní stejně jako já. Letos si to opět vychutnám, koncem září si na Playa del Ignés zaletím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%