ilustrační foto: pixabay.com
Povídky z letiště 2: Letecký ples - sázka
31. 5. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ivan Petroušek
2.6.2017 22:34
Zapomněl jsem Vám,paní Zuzano,odpovědět na otázku,zda budu mít ještě další vyprávění. Ano,celkem dvanáct,na jednom portálu mi kdysi šéfredaktorka po postupném zveřejněním všech požádala,abych psal další,ale ty existující jsou opravdu všechny podle skutečných událostí,jen z jistých důvodů minimálně upravené a já nemám rád něco nepravého. Dnes už bych si asi dokázal vzpomenout a popsat ještě několik dalších,uvidíme,podaří-li se mi být "osvícen".
Ivan Petroušek
2.6.2017 22:18
Ano,dá de s tím úžasně zabavit i poznávat,jste velmi inteligentní a bystrá,takže záhy zjistíte všechny možnosti získání informací,jaké je to letadlo,typ,let. společnost,odkud kam,výška a rychlost letu,čas startu a předpokládaného přistání,atd.,atd. Zadejte si: https://www.flightradar24.com a uvidíte,že Vás to zaujme. Iv.
Zuzana Pivcová
1.6.2017 12:46
Moc děkuji, jeden kolega mi říkal. že jde na nějakém webu sledovat let jakéhokoliv dopravního letadla, je to ono?
Ivan Petroušek
1.6.2017 08:26
Ano,letectví a vše,co s ním souvisí,je plné krásných zážitků,ale i tragedií. I přes to je stále a zřejmě ještě dlouho bude nejbezpečnějším způsobem cestování.Mi jsme s mojí paní již prolétali skoro celou Evropu i Tunisko a Egypt,ale posledních 7 let máme úžasné zázemí na samém konci ostrova Čiovo v Chorvatsku. Ale o tom blíže jindy,musím jen potvrdit Vaši zmínku o vzdálenosti,kdy dopravní letadla zahájí klesání,tzv. přiblížení na přistání toho kterého letiště. Např. ze Splitu z výšky cca 9-10 tisíc metrů začíná klesat již mezi Vídní a Brnem,což je skoro neuvěřitelné,ale Váš domovník vůbec nebyl daleko od pravdy.Pokud by jste měla zájem o zajímavé sledování letového provozu,zadejte si flightradar24.com a budete se divit,co všecko a kolik info se Vám nabídne. Není tady místo k osobním sdílením,mnohem víc Vám poradím na mém mailu: ivanhoe.45pm@seznam.cz a přímé video z web kamery na Ruzyni máte na Pleytvák.cz Takéajímavé sledování.Přeji Vám jen hezké dny. Ivan.
Zuzana Pivcová
31.5.2017 16:40
Zní to časově až neuvěřitelně, ale letecká doprava je přece jen jiná než silniční nebo železniční, tam se ty vzdálenosti najednou zmenší na minimum. Vzpomněla jsem si, že nedávno jsme vedli debatu s naším domovníkem v jižních Čechách, že dopravní letadlo směřující do Prahy už tam zahájí klesání na přistání. A já to jedu domů 3 hodiny. :-D Pěkné vyprávění, doufám, že máte další. Vojenské letectví mě zajímá.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA