"Květinové děti"
ilustrační foto: pixabay.com

"Květinové děti"

26. 5. 2017
Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ladislav Melichárek
Hippies květinové hnutí má svoje světlé i stinné stánky k nejznámějším kalelám patřili Mamas and the Papas ,Donovan Jefferson Airplane,Doors.Greateful Deat ,Lennon..a dále i Beatles se svojí písní Strawbbery Fields/Jahodová pole/....většina brala drogy..jako LSD..Hlavním tématem byla volná láska a sex a hlavní heslo Make Love not War-Dělej lásku ,ne válku...protest mladých se hlavně týkal války ve Vietnamu!!!! Několik zpěváků muselo zemřít, aby mohli nadále žít!!!! Jako Jimi Hendrix.Janis Joplin.Jim Morrison!! skupina Beatles odjela meditovat do Indie ..guru Mahariši je uváděl do transcewdentální meditace,aby je odprostil od myšlení západního světa!!! Byl to tak trochu podvod..zemřel jako milionář v roce 2008 v New Yorku
Jan Krones
Jen bych připomněl, že Mamma Mia je remake komedie "Dobrý den, paní Campbellová" (Gina Lollobrigida). Mamma Miu drží pohromadě hudba.
Jiří Libánský
Dobře napsaný článek. Obsahuje k tématu vše potřebné a dobře se čte.
Hana Rypáčková
Ano, Matala na Krétě !!!
Mirek Hahn
Janis Joplin.... ách... Ještě dnes mám husí kůži když slyším ten nakřáplý hlas.
Zuzana Pivcová
Jarmilko, není nic lepšího než takováto věcná reakce na debatu o hippies, která se rozpoutala na chatu. Sama také ráda vycházím z fakt. A souhlasím s informací, že se někdejší hippies často stěhovali z Ameriky do jiných, pro ně přírodnějších končin. Když jsem byla v r. 2004 na ostrově Rhodos a chtěla jet od nás z Afandou Beach do hlavního města, musela jsem jít kus cesty na zastávku spoje Lindos - Rhodos. Když jsem k té zastávce na silnici v otevřené krajině přišla, čekal tam starší muž atypického a neřeckého vzhledu, v pestré košili s velkou červenou květinou za uchem. Dal se se mnou do řeči (německy, asi myslel, že jsem Němka), napřed o tamních autobusech, jak jezdí nepravidelně a nestaví, ale pak právě začal o hippies, že jede na sraz, který mají jednou měsíčně vždy v neděli. Vzpomínám si, že i na Krétě, dole na jihu v Matale, byly skalní jeskyňky, o nichž nám říkali, že tam bydleli hippies. Díky za článek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%