Ilustrační foto: pixabay.com
Chilli papričky snižují cholesterol i zlepšují náladu. Jak si je vypěstovat?
28. 5. 2017Nesnesete ten oheň v ústech? Škoda, protože účinky chilli papriček na zdraví jsou opravdu pozoruhodné. Jsou výborným zdrojem vitamínů, vlákniny i minerálů.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
29.5.2017 11:01
Chilli mi chutná jako koření a v mleté podobě ho užívám velmi často. Mám ale zážitek s chilli papričkou, do které jsem jednou kousla tak nešťastně, že jsem si úplně popálila horní ret a té horkosti jsem se nezbavila až do večera.
Dagmar Bartušková
29.5.2017 08:27
Chilli? Sem s nimi! Výtečnou vietnamskou polévku pho si bez papriček vůbec nedovedu představit. Různé saláty jakbysmet. A plněné sýrem jsou vynikající. Jen samotné - ty ne. Vyzkoušela jsem jednou, stačilo. :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
28.5.2017 22:41
Chilli papričky jsem nejvíc poznala v Mexiku. Tam snad nevaří žádné jídlo bez chilli. Co se týče obezity tak Mexiko má asi každého občana s nadváhou. Ale za to může asi jejich tortilla, kterou jedí v obrovském množství a samozřejmostí jsou opět chilli. Thajská kuchyň je příjemnější protože je spíše sladko-pálivá. Chilli papričky používám občas k dochucení různých mas.
Antonín Vácha
28.5.2017 21:36
Ano, chilli papričky jsou i mým koníčkem a přísadou, kterou si zkrášluji nejrůznější jídla. Třeba jen chléb se sádlem a škvarkami.
Hana Rypáčková
28.5.2017 21:20
Pěstovala jsem je, byly na okrasu i k užitku...Asi zase začnu, dostávala jsem je dárkem z Maďarska a tak jsem je už za oknem nepiplala.
Jitka Hašková
28.5.2017 14:49
Všechny vitamíny, vlákninu a minerály získám i z jiných přírodních zdrojů a nemusím si pálit pusu papričkami, když to nemám ráda. Za žádnou škodu pro sebe to nepovažuji.
Elena Valeriánová
28.5.2017 14:20
Mám ráda chilli papričky, ale nevyhledávám ty nejostřejší. Mám je ráda hlavně v čerstvém stavu. Ale jsem v rodině a mezi přáteli jediná, až na jednoho kamaráda.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA