ilustrační foto: pixabay.com
Vzpomínka
20. 5. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Míla Hyhlíková
21.5.2017 18:37
pí. Elena V.- Ano, vyrůstala jsem v dětském domově. Moji sourozenci a já jsme nemohli zůstat u rodičů, protože maminka, babička, nejmladší bratr a strýc, kteří s námi bydleli ve společné domácnosti, onemocněli tuberkulózou. Nás děti poslali do domovů, oddělených podle věku. Bratři šli do Tišnova a do Hovězí , já jsem jako nejstarší šla do Cvrčovic a bratři za mnou postupně přicházeli. Babička a strýc zemřeli, ale maminka se 9 let léčila a nakonec se uzdravila, stejně jako bráška. Tatínek na nás nezapomínal, všechny nás často navštěvoval, o prázdninách si bral dovolenou a byl s námi jak to jen šlo. V tom jsme měli velkou výhodu před ostatními dětmi. Rodiče dbali i na to, aby mě v domově umožnili učit se hrát na housle a zařídili mi předplatné do brněnských divadel. Měli jsme štěstí na rodiče i na správkyni domova, která rodičům vždycky vyhověla.
Elena Valeriánová
21.5.2017 16:51
Nejdřív jsem si myslela, že jsi vyrostla v dětském domově, to ta "naše domovácká zahrada'". Mýlila jsem se. Hezké vzpomínání, a na ty škubánky se těším.
Eva Mužíková
20.5.2017 22:45
Hezky jsi svůj zàžitek Mílo napsala, těším se na " škubánkové rozuzlení ".
Zuzana Pivcová
20.5.2017 20:54
To je kouzelné vyprávění, které ve mně vyvolalo docela živou vzpomínku na moje školní zážitky v Lomnici. Včetně náboženství a pana faráře. Ale možná to bude na samostatný článek. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA