Ilustrační foto: pixabay.com
Čarodějnice, májka a oslava práce
12. 5. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Libuše Münsterová
3.6.2017 12:48
Díky Maruško za komentář.Já jsem teď nějaký čas nebyla na počítači. Mám operované oči.Přeji krásné dny a zdravím do Boskovic.
Marie Ženatová
31.5.2017 10:25
Libuško díky moc za hezkou vzpomínku. Letos jsem trávila týden v tom nejkrásnějším měsíci květnu v Luhačovicích a jeden den si udělala výlet za kamarádkou ze střední školy, takže jsem projela mnoho a mnoho kilometrů krajem Zlín po mnoha menších vesnicích a tam všude jsem viděla na vlastní oči krásně nazdobené májky, na nich plno barevných pentlí a nahoře naše vlajka - moc se mi to líbilo. Ovšem první rozkvetlé květy jsou skutečně tou nejhezčí ozdobou jara a i já se rok od roku na ně dívám s větším úžasem a obdivem... A i na oslavy prvomájových dnů v dětství mám hezké vzpomínky - když jsem musela jet se školou povinně pochodovat do větší vesnice nebo městečka - tak jsem byla moc ráda - byla jsem téměř na celý den "osvobozena" od polních prací - což byla příprava půdy k sázení brambor...
Zuzana Pivcová
14.5.2017 18:47
Jako děti jsme to prožívali jinak, protože jsme v tom nevnímali nějakou politiku. Na průvody jsem se těšila, nejvíc na závěrečnou přehlídku pestrých alegorických vozů. Jako dospělá jsem však už na povinné průvody chodila nerada. Zvláštní, že prvomájové počasí bývalo až extrémně odlišné, jeden rok letní šaty a druhý zimní kabát. Díky za hezkou vzpomínku.
Eva Mužíková
13.5.2017 15:50
Libuško, navrátila jsem se díky tomuto zavzpomínáni do svého dětství. Přesně tak to bylo u nás na vsi, na to radostné těšení, až mne a sestru maminka oblékne do průvodu nezapomenu. Je jiná doba, vše se změnilo. Ale jà jsem přesvědčená, že jsme prožívaly dětství nějak citlivěji, radovaly se i z maličkostí, zkrátka uměly jsme si dětství užít.
Libuše Münsterová
13.5.2017 13:36
Jani, díky za komentář. Já, když si ty vzpomínky hodím na papír, tak mi je tak nějak dobře.Že by už to stáří klepalo na dveře?
Jana Šenbergerová
13.5.2017 07:22
Dnes už jsou májky k vidění jen sporadicky, přesto už jsem jich letos několik viděla. Nikdy jsem neměla příležitost být u toho, ale byl to hezký zvyk, který se mi pojí s pojmem soudržnost, což se dnes moc nenosí. Váš článek mě potěšil a připomněl mi, že nás letos po dlouhé době "nevytáhla z postele" dechovka, která projížděla městem na 1. máje a na vytipovaných místech zahrála pár "májových" melodií. To jen ptáci zpívali o život své jarní písničky.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA