FOTO: autorka
Tip na výlet: Královna Českého středohoří - Milešovka
3. 5. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
2.6.2017 00:32
Milešovku znám jen z pohledu zdola a zpovzdálí při občasných průjezdech Středohořím. Snad se mi už konečně podaří zdržet se v té krásné krajině déle. Soňo, nebudu se jen kochat, ale snad už letos vystoupím i na ten vrchol.
Soňa Prachfeldová
9.5.2017 09:31
Děkuji za zájem a komentíky. Pane Marounku, má tak někdo štěstí a znalost na houby. Neumím najít ani májovku. Motorest asi už nebude tolik vytížený, když je zprovozněna dálnice.
Dalibor Marounek
8.5.2017 16:01
moje oblíbené místo z Roudnice po dálnici kousek před týdnem jsem zde byl na úpatí od Velemína na kačenkách a smržích vždy pak zastavuji v motorestu ve Velemíně na famózní smažené býčí šlázy pana Pavézy , s kterými se už jinde nesetkáte na úpatí Milešovky právě u Velemína byla nalezena i vzácná hvězdovka Berkeleyova-Geastrum berkeleyi Červený seznam ohrožený druh , místní starousedlíci německého původu dnes kolem 70 let zde pamatují i růst hřibu královského- Boletus regius , sudeťáci říkají Milešovce Donnersberg ..hromová hora přitahuje bouřky a fouká zde snad 300 dnů v roce
Marie Seitlová
4.5.2017 07:18
Soni pěkný tip na výlet. Ještě jsem tam nebyla, ale tvé fotky mě tam nyní zavedli. Musí tam být krásně a ten výhled.
Marie Ženatová
4.5.2017 06:43
Díky za hezkou pozvánku, nikdy jsem tam nebyla - ale fotografie jsou nádherné...
Alena Tollarová
3.5.2017 21:23
Na Milešovku se koukám celý život. Nahoře jsem byla na podzim, kdy byl poslední krásný slunečný den. Z Bílky to nic není a zpátky dolů do Velemína se jde krásně. Naďo, myslím, že bys to zvládla s přehledem.
Mirek Hahn
3.5.2017 20:42
Je tam opravdu moc hezky. Lezl jsem nahoru bohužel zrovna když bylo dost bláta. Nelehký výstup a dost jsem se vyválel.....
Hana Rypáčková
3.5.2017 20:05
Je to krásný kraj. Chystám se na jednodenní výlet autokarem do těch končin, ale výlez na -Milešovku v tom nebude, podle přihlášených..
Zuzana Pivcová
3.5.2017 19:43
Soňo, jsou to krásné obrázky. Milešovku znám jen zrakem z povzdálí. Líbí se mi, jak to kdo v komentáři bere. Naďa váhá, Jiřka napíše, že Milešovku jednou za rok zdolají, zatímco Ilona si proběhne alejí a vyběhne si na kopec a možná ještě jednou nebo víckrát. Já bych asi tak tak zdolala nebo bych zůstala u pohledu. :-)))
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA