Tento kostel je barokní a vybudován byl v r. 1668- 1703, jako součást rezidence jezuitů. Po požáru obnoven v r. 1825. Kazatelnu má rokokovou. Na kůru má barokní zvonkohru z r. 1732. Kostel prošel rekonstrukcí od r. 2009 – 2011, díky norským fondům. Taktéž krásný je i rozsáhlý park kolem, kde se konají různé slavnosti a koncerty. Místo jezuitské rezidence je charitativní zařízení pro nemocné, bylinková zahrada a kavárna.
Foto: autorka
Poznáte, kde je tento kostel?
26. 4. 2017
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
26.4.2017 13:01
Projížděla jsem to místo loni. A můžeme tam vyrazit na Svatoannenské zahradní slavnosti, že.
Zuzana Pivcová
26.4.2017 10:10
Podařilo se mi to najít. Zaujala mě ta unikátní zvonkohra na kůru, dar hraběte Šporka.
Eva Balúchová
26.4.2017 10:00
Majko,dobré nápovědy,našla jsem brzo.A jak jsem psala v úvodu fotohádanek,jsem ráda,že aspoň poznám hodně nových míst.
Anna Potůčková
26.4.2017 09:17
Díky mnohým nápovědám jsem našla velmi rychle a ve velmi krátkém čase. Další indicii dodám informací, že nad prvním i posledním písmenem v názvu místa je háček a kostel posvětil biskup Tobiáš Boecker
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu