Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Helenka Vambleki
2.5.2017 00:10
Taky s článkem souhlasím. Znám spoustu lidí, co si vzali půjčku a horkotěžko splácejí. A zaky vím o exekucích, které přivedli nejednoho seniora až k sebevraždě. Nejraději bych vlastního syna vyfackovala, když si vzal půjčku na dárky pro děti, protože ony musí držet krok se spolužáky a každý musí mít chytrý telefon, o kterém mi vnuk řekl, že byl levný, že stál jen dvatisíce. Přece, když na drahý dárek nemám, tak koupím levnější maličkost a neberu si na to půjčku, kterou potom rok splácím.
Zdeňka Popková
1.5.2017 13:01
Po přečtení níže uvedených příspěvků mě přijde, že pisatelé jsou spíše uražení, než aby přistoupili na to, že co se v článku píše je pravda. Tam se neříká, že všichni žijí na dluh, ale je jich dost a já plně souhlasím co je v článku napsáno..... jsem důchodkyně, snažím se vyjít s tím, co mám.........
Květoslava HOUDKOVÁ
1.5.2017 07:34
Ráda se -dle možnosti- zúčastňuji informač. besed, které pořádá finanční ombudsman ČR Ing Patrik NACHER. Učí -tolik potřebnou- finanční gramotnost. Vydal i knížku (s 1 kapitolou jsem mu pomohla) "KONEC FINANČNÍCH NEGRAMOTU V ČECHÁCH". Za pomoc mi (s podpisem) tuto knížku věnoval - už si ji spolupůjčují moje 4 dosp. vnoučata - dá jim to víc, než jakékoliv moje poučování!
Elena Valeriánová
30.4.2017 23:09
Mně v tomto článku rve uši i duši toto: "Jen a jen kvůli peněz." a "...., aby se rodiče kvůli peněz nehádali." Jinak si myslím, že článek zevšeobecňuje finanční povědomí mladší a střední generace. Nejsou všichni lehkomyslní, co se života na dluh týče. A mnohdy jsou to, bohužel, senioři, kteří se nechají zlákat na různé půjčky a nákupy nepotřebných věcí.
Mirek Hahn
30.4.2017 21:12
Ta samozřejmost dluhů mi tentokrát v článku přijde mírně zkreslující. Hypotéka, leasing na auto a semtam další úvěr už není úplně běžné. To už je setsakra velké břemeno, které rodina vláčí mnoho let, a které ji může poslat ke dnu už jen při delší nemoci. Tak velkou zátěž si i střední generace promýšlí. Rád bych dodal to, co nezaznělo - celý segment půjček není charita nebo nezištná pomoc lidem, kteří si chtějí něco koupit. Je to byznys. Úvěrové společnosti to nedělají z dobroty srdce ale proto aby vydělaly peníze na úrocích. Je na rozhodnutí každého jedince, jak moc se dá marketingem nachytat.