Babi, proč nemáš kreditku?
Ilustrační foto: ingimage.com

Babi, proč nemáš kreditku?

30. 4. 2017

Táta a máma přinesli výplatu, rozdělili ji na hromádky a z těch rodina měsíc žila. Tento starý osvědčený model už patří leda tak do historických románů. Peníze jsou nejčastější příčinou hádek v rodinách. Děti jsou naštvané na rodiče, že jim nedávají tolik, kolik by si představovaly. Rodiče jsou naštvaní jeden na druhého, že nevydělávají tolik, aby mohli vše možné dopřát sobě i svým dětem.

finance
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Taky s článkem souhlasím. Znám spoustu lidí, co si vzali půjčku a horkotěžko splácejí. A zaky vím o exekucích, které přivedli nejednoho seniora až k sebevraždě. Nejraději bych vlastního syna vyfackovala, když si vzal půjčku na dárky pro děti, protože ony musí držet krok se spolužáky a každý musí mít chytrý telefon, o kterém mi vnuk řekl, že byl levný, že stál jen dvatisíce. Přece, když na drahý dárek nemám, tak koupím levnější maličkost a neberu si na to půjčku, kterou potom rok splácím.
Zdeňka Popková
Po přečtení níže uvedených příspěvků mě přijde, že pisatelé jsou spíše uražení, než aby přistoupili na to, že co se v článku píše je pravda. Tam se neříká, že všichni žijí na dluh, ale je jich dost a já plně souhlasím co je v článku napsáno..... jsem důchodkyně, snažím se vyjít s tím, co mám.........
Květoslava HOUDKOVÁ
Ráda se -dle možnosti- zúčastňuji informač. besed, které pořádá finanční ombudsman ČR Ing Patrik NACHER. Učí -tolik potřebnou- finanční gramotnost. Vydal i knížku (s 1 kapitolou jsem mu pomohla) "KONEC FINANČNÍCH NEGRAMOTU V ČECHÁCH". Za pomoc mi (s podpisem) tuto knížku věnoval - už si ji spolupůjčují moje 4 dosp. vnoučata - dá jim to víc, než jakékoliv moje poučování!
Elena Valeriánová
Mně v tomto článku rve uši i duši toto: "Jen a jen kvůli peněz." a "...., aby se rodiče kvůli peněz nehádali." Jinak si myslím, že článek zevšeobecňuje finanční povědomí mladší a střední generace. Nejsou všichni lehkomyslní, co se života na dluh týče. A mnohdy jsou to, bohužel, senioři, kteří se nechají zlákat na různé půjčky a nákupy nepotřebných věcí.
Mirek Hahn
Ta samozřejmost dluhů mi tentokrát v článku přijde mírně zkreslující. Hypotéka, leasing na auto a semtam další úvěr už není úplně běžné. To už je setsakra velké břemeno, které rodina vláčí mnoho let, a které ji může poslat ke dnu už jen při delší nemoci. Tak velkou zátěž si i střední generace promýšlí. Rád bych dodal to, co nezaznělo - celý segment půjček není charita nebo nezištná pomoc lidem, kteří si chtějí něco koupit. Je to byznys. Úvěrové společnosti to nedělají z dobroty srdce ale proto aby vydělaly peníze na úrocích. Je na rozhodnutí každého jedince, jak moc se dá marketingem nachytat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%