Nikdo nechce být starý. Co s tím?
Ilustrační foto: ingimage.com

Nikdo nechce být starý. Co s tím?

17. 4. 2017

Radujeme se z toho, že většina současných šedesátníků je v kondici, v jaké dříve byli čtyřicátníci. Je to skvělé, ale pozor! Současná snaha udržet si mládí co nejdéle může komplikovat život. Stárnout je přece normální. A ten, koho slovo stáří neděsí, je většinou šťastnější než ten, kdo se snaží zachovat si věčné mládí.

stárnutí
Hodnocení:
(4.7 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Mně se to střídá = dny s aktivitou, dny s útlumem. Příklad třeba ZOO Praha: V mládí jsem mohla shlédnout v 1 dni celou - nyní tam jdu na 3x: Horní část (doprava lanovkou) - pak sejít a domů. Střední část - a domů. Nakonec dolní ZOO + posezení (gorily, lachtani) - a opět domů - zabráním tak únavě. A takto si rozděluji i jiné, na co už elán nestačí = vyhovím si, zvládnu a okolí o tom informovat nemusím.
Jana Šenbergerová
Zatímco my za sebou máme mládí, dnešní mladí nemají svoje stáří jisté. Navíc každý si hranici stáří posunuje podle toho, jak stárne. Dokud nám není aspoň sto, vždycky se najde někdo starší. Jinak se ztotožňuji s tím, co je psáno v posledním odstavci. Mám to štěstí, že patřím k těm, kterým je s vyšším věkem na světě líp. :-)
Mirek Hahn
Skvělý článek ! K té seniorské "nírváně" se potřebuji přiblížit. Bohužel jsem uvnitř seniorské kategorie ještě v tom telecím věku, kdy musím chodit do práce. Ale ve volném čase už zvolňuji tempo a snažím se vyhovět především sobě. Spousta mých vrstevníků stárnout odmítá a já se necítím nejlépe v přítomnosti šedesátiletého "diblíka" :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

19%

Kontakt s rodinou

20%

Knihy

20%

Vitamíny

19%